Hlavní obsah

Za módou i parfémy do Kolína nad Rýnem

Novinky, Německá turistická centrála/Publicis Prague

Není to tak dlouho, co světové módní značky představily své podzimní kolekce v záři přehlídkových mol Londýna, Paříže a Milána a napsaly další kapitolu v historii módy. Pro obdivovatele světa módy je připravena unikátní výstava „ LOOK! Módní návrháři od A do Z – sbírka MAKK“ v Kolíně nad Rýnem, která probíhá až do 28. února 2016.

Foto: DZT/Rainer Kiedrowski

Kolín nad Rýnem

Článek

Muzeum užitých umění

Sbírka módy kolínského Muzea užitých umění je velmi rozmanitá a rozsáhlá, a proto se výběr kurátorů soustředí na vývoj módy v posledních padesáti letech, tedy od 60. let 20. století do současnosti. Na výstavě jsou zastoupeni nejznámější kreativní tvůrci a značky, ale zároveň kousky, které odrážejí ducha a trendy své doby.

Foto: RBA Köln/Marion Mennicken

Valentino, kolekce podzim-zima 1984/1984

Návštěvník může obdivovat modely  od předních značek jako Alexander McQueen,  Chanel, Christian Dior, Diane von Furstenberg, Emilio Pucci, Fendi, Gianni Versace, Givenchy, Gucci, Hermès, Jimmy Choo, Karl Lagerfeld for H, Lacoste, Longchamp,  Manolo Blahník, Miu Miu, Paul Smith, Prada, Salvatore Ferragamo, Thierry Mugler, Ungaro, Valentino, Vivienne Westwood, Yves Saint Laurent a mnoho dalších.

Foto: RBA Köln/Marion Mennicken

Frida Giannini for Gucci, kolekce jaro-léto 2007

Móda, šperky a designový nábytek

Jedinečnost jednotlivých módních kreací dokazuje rozmanitost lidské tvořivosti a skládá živý a barevný obraz toho, co představuje móda. Tu lze právem považovat za nejstarší formu užitého umění.  Unikátnost výstavy podtrhuje také způsob prezentace modelů ve vitrínách, které umocňují celkový působivý dojem výstavy.

Foto: RBA Köln/Marion Mennicken

Kabelka z kolekce Versace

Z důvodů jejich ochrany, mohou být navíc modely vystavovány pouze krátkodobě a za speciálních podmínek.  Za zhlédnutí stojí také stálá expozice muzea zahrnující například šperky, design a nábytek. Blízké okolí muzea nabízí další zajímavosti a lákadla.

Foto: RBA Köln/Marion Mennicken

Lodičky Walter Steiger

Největší kolínská chlouba

Kousek od Muzea užitých umění se tyčí nejnavštěvovanější kolínská památka Dóm – katedrála sv. Petra. Katedrála ze 13. století patří mezi památky světového dědictví UNESCO a je jednou z největších gotických katedrál Evropy.

Foto: DZT/Media-Services GmbH Dancker, Robert

Kolín nad Rýnem

Muzeum parfémů

Od módy se lze přenést do světa zdobných flakónů a vůní v Muzeu parfémů. Právě v Kolíně se v 18. století zrodila kolínská. V blízkém okolí se nachází také Muzeum Ludwig zaměřené na výtvarné umění 20. století nebo arcibiskupského muzeum Kolumba. Obě muzea nadchnou nejen sbírkami a výstavami, ale i jedinečnou moderní architekturou.

Jak se dostat do Kolína nad Rýnem?

Nejrychleji letadlem! A k tomu navíc výhodně se společností Germanwings, která létá z Prahy na letiště Kolín/Bonn několikrát týdně.

 Letenky rezervujte na www.germanwings.com

Výběr článků

Načítám