Hlavní obsah

Kouzlo zimy v bavorských lázních Bad Reichenhall – užijte si alpské klima

Novinky, Německá turistická cenrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klid, odpočinek a inspirace v kouzelné atmosféře. Když padá sníh, promění se malé bavorské městečko Bad Reichenhall ve třpytící se zimní ráj. Zažijte i vy idylu a romantiku, kousek před branami do Mozartova města Salcburku.

Foto: Bayerisches Staatsbad Bad Reichenhall

Během vánočních trhů má městečko jedinečnou atmosféru.

Článek

Odpočinek stranou předvánočního shonu

Bad Reichenhall nabízí řadu možností, jak uniknout předvánočnímu stresu a shonu, právě zde si můžete odpočinout, užívat si volný čas a nechat se rozmazlovat. Zimní období je ideální čas, protože toto malebné lázeňské městečko láká na mnoho přírodních krás, kulturních akcí, wellness a léčebnou nabídku.

Foto: Bayerisches Staatsbad Bad Reichenhall

Sněhu je zde většinou opravdu hodně

Zde můžete zapomenout na starosti všedního dne a užívat si tento čas mimo aktuální dění všemi svými smysly. Přírodní krásy ukryté pod bílou sněhovou přikrývkou můžete obdivovat a vychutnat si při procházkách zdejší horskou krajinou.

Foto: Bayerisches Staatsbad Bad Reichenhall

I v zimě si můžete užít pěší výpravy

Při takových toulkách klidnou, tichou zimní krajinou, kdy slyšíte jen křupání čerstvého sněhu pod nohama, se budete cítit jako znovuzrození, zhluboka se nadechnete, načerpáte nové síly a novou energii a Vánoce se rázem opět promění ve svátky klidu a pohody.

Novinka: adventní procházka lázeňským městečkem

Živé a nazdobené vánoční stromky jsou rozesety po celém městečku a ukazují návštěvníkům speciální vánoční trasu městem: máte se na co těšit, všude to bude neskutečně vonět. Beze spěchu a mačkanic zde můžete objevovat známé i neznámé a nechat se unášet sváteční atmosférou. Okruh vás pozve na prohlídku nejkrásnějších míst lázní Bad Reichenhall.

Tip: 30. 11. se zde koná speciální koncert vánočních zpěvů „Alpenländisches Adventsingen“

Inzertní sdělení

Tip na Vánoční dárek

Myslete na blížící se Vánoce – věnujte svým blízkých pobyt v Bad Reichenhall.

Ten, kdo ještě neví, co svým blízkým pod stromeček nadělit, může svým blízkým pořídit skvělý dárek v podobě lázeňského pobytu, nabídky naleznete na stránkách: www.bad-reichenhall.de

Termíny a další informace o Adventu a státních bavorských lázních Bad Reichenhall:

Wellness v Alpách

Bad Reichenhall, lázeňské městečko obklopené horami a pohádkovými jezery, umožňuje poznat zdejší léčivé zdroje v překrásné krajině. Lázeňský rezort umožňuje vychutnat si léčivé a blahodárné účinky zdejší soli, kosodřevin a dalších darů zdejšího kraje.

Foto: Bayerisches Staatsbad Bad Reichenhall

Wellness a relaxace pro tělo i duši

I zdejší klimatické podmínky jsou jedinečné, spojení regionálních léčivých zdrojů, čerstvého pohybu, tradice a zkušeností zaručuje zdejším hostům vysoce kvalitní zážitky. Mimo lázně si navíc mohou užívat pobyt v překrásné přírodě, ochutnat zdejší speciality a užívat si také stále živé zvyky a tradice při některém z festivalů a slavností, které se zde konají po celý rok.

Celá rodina si může wellness a vodní radovánky užít třeba v lázních Spa & Family Resort Rupertus Therme. Prostory určené pro zábavu jsou oddělené od relaxačních místností. Každý si tedy přijde na své.

Stará dáma v srdci Alp

Toužíte po nevšedním zážitku a chcete si vychutnat okolní krajinu Bad Reichenhall pěkně z výšky? Pak si dopřejte jízdu nejstarší originální lanovkou Predigtstuhlbahn, jejíž trasa měří úctyhodných 1614 metrů. Lanovka je v závislosti na aktuálních povětrnostních podmínkách otevřena po celý rok.

Foto: Bayerisches Staatsbad Bad Reichenhall

Historická, ale funkční, lanovka vás zaveze až na vrchol

Hned u její stanice se navíc nachází nově otevřená restaurace, kde si můžete vychutnat nejen nějakou z místních specialit, ale i pohled na dechberoucí vrcholky hor. Jen 15 minut od stanice se nachází tradiční horská chata Schlegemulde, kde zažijete na vlastní kůži bavorskou pohostinnost a zdejší zvyky a tradice.

Do minulosti po stopách soli

Ve staré solné jeskyni v Bad Reichenhall se nachází srdce lázeňského městečka: zdroj alpské soli. Stará solná jeskyně leží totiž přímo v historickém centru města pod hradem Gruttenstein. V pěti různých místnostech zdejšího muzea si můžete užít pět různých výstav zabývajících se tímto bílým pokladem – solí.

Foto: Bayerisches Staatsbad Bad Reichenhall

Sůl patří ke zdejším pokladům

Návštěvníci se tak dozvědí, jaký význam měla sůl v minulosti pro zdejší obyvatelstvo, jak se těžila a jak se způsoby jejího získávání proměnily, a to až do dnešních dob. Právě ve zdejší oblasti si můžete také zakoupit regionální specialitu – reichenhallskou sůl – přímo u zdroje. V nabídce jsou různé druhy, včetně těch ochucených čerstvými bylinkami.

Regionální speciality

A když už jsme u těch regionálních specialit, nemůžeme nezmínit i ty ostatní. Kromě soli určené k ochucování pokrmů si v obchůdku zdejšího muzea soli můžete zakoupit také různé léčivé produkty s vysokým obsahem tohoto bílého zlata.

Díky nim si můžete užít relaxaci a pohodu i po návratu domů. Pokud už budete v Bad Reichenhallu a máte rádi pivo, pak byste měli ochutnat i zdejší značku Bürgerbräu Bier, jedná se o soukromý pivovar, jehož existence je datována již od roku 1633.

Pro ty, kteří pivu neholdují, ale pochutnají si na sladkých specialitách, máme také jeden tip. V Bad Reichenhall mohou navštívit podnik a kavárnu rodiny Reber. V této kavárně mohou kromě jiného (ruční výroba) ochutnat také pravé „Mozartovy koule“, výtečnou čokoládovou pralinku.

V kavárně Café Reber, kterou ročně navštíví přes 200 000 návštěvníků, si mohou hosté vychutnat čerstvé dorty, koláče, zákusky a další čokoládové speciality. Tyto speciality se skvěle hodí i jako dárek.

Tipy na cestu: Bad Reichenhall

Více o Bavorsku na www.bavorsko.eu

Více o Bad Reichenhall na www.bad-reichenhall.de

Regionální speciality

Kontakt:

Bayerischer Staatsbad Bad Reichenhall

Bayerischer Staatsbad Bad Reichenhall Kur-GmbH Bad Reichenhall/Bayerischer Gmain

Bayerischer Staatsbad Bad Reichenhall Kur-GmbH Bad Reichenhall/Bayerischer Gmain Wittelbacherstr. 15

83435 Bad Reichenhall

Tel.: 0049 8651 6060

Tel.: 0049 8651 6060E-mail: info@bad-reichenhall.de

Webovky: www.bad-reichenhall.de

Reklama

Výběr článků

Načítám