Hlavní obsah

Kouzelná zima na jihu Německa - Berchtesgadensko

Novinky, Karel Zelený

Udělejte letos změnu a na lyže zamiřte do Německa. V úvahu připadá například Berchtesgadensko, tato oblast se nachází na hranicích Rakouska a Německa, v jižní části Německa, konkrétně v jihovýchodní části Bavorska. Nalezneme zde celkem 6 lyžařských areálů, které uspokojí jak začátečníky, tak zkušené lyžaře. Berchtesgadensko ale nezklame ani snowboardisty a milovníky freeridu.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus

Pohodové chvilky v kouzelné zimní krajině

Článek

Ze šesti lyžařských areálů v Berchtesgadensku nabízejících 60 km sjezdovek ve výšce mezi 600 a 1874 m.n.m. je neznámějším a pro zkušené lyžaře a lyžařky bezesporu nejatraktivnějším areál Jenner-Könnigsee. V oblasti se ale nachází i další areály, které stojí za zmínku, a pokud se sami nepovažujete za nejzdatnější lyžaře, nebo chcete naučit své ratolesti lyžovat, pak by tato místa mohla být pro vás tou správnou volbou.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus

Zasněžená zimní krajina

Pro začátečníky jsou nejlepší areály Hochschwarzeck, Rossefeld a Obersalzberg. Hochschwarzeck nabízí 7 km sjezdovek, Rossefeld 9 km a Obersalzberg 3 km. Pokud požadujete větší náročnost, různorodost a více km sjezdovek, zamiřte do Jenner - Königsee nebo do menšího Götschenu. V  Jenner – Königsee naleznete 8  km sjezdovek a v Götschenu jich pak na vás čeká 8,3 km.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus

Lyžování na Jenneru

Zima a Berchtesgadensko však není jen lyžování a snowboarding. Příjemné dny strávené na místních sjezdovkách můžete proložit například sáňkováním či výletem na sněžnicích. V zimě zde pořádají bezplatné vycházky s průvodci Národním parkem Berchtesgaden. A po lyžování a zimních radovánkách zvou k odpočinku a rodinné zábavě oba zdejší termální prameny. Lázně Watzmann jsou po rekonstrukci znovu otevřeny a těší se na všechny hosty Berchtesgadenu.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus

Svatý Bartoloměj na jezeře Königssee v zimním hávu

Bohatá zimní nabídka sportů, nádherná krajina a wellness nabídka dělá z oblasti kolem Berchtesgadenu opravdový zimní ráj. Navíc je to od českých hranic co by kamenem dohodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám