Hlavní obsah

Hotely s nejlepším servisem na světě? Víme, kde se budete mít jako v bavlnce

Máte moc malý polštář? Přetopený pokoj? Speciální dietu? Všechny tyhle drobnosti musí během vaší dovolené řešit personál hotelu. Kam jet, abyste se mohli spolehnout na perfektní služby? Přinášíme vám tipy jak vybrat hotel, kde se o vás prvotřídně postarají, ať už vaše požadavky budou jakékoli.

Foto: Sandals Regency Spa

Luxus – to je nejvýstižnější slovo pro resort Sandals Regency Spa na Svaté Lucii.

Článek

Cena není to nejdůležitější – toto je základní pravidlo, které platí u vybírání hotelu s kvalitními službami. Velmi dobré služby může poskytovat i hotel, který je levnější. Samozřejmě ale platí, že předpoklad kvalitních služeb je mnohem vyšší v hotelu, který má více hvězdiček. I tady ale buďte na pozoru – vždy si zkontrolujte, zda jde o oficiální, nebo neoficiální ohodnocení.

Foto: Lapa Rios EcoLodge

V Ekoresortu na Kostarice je všechno ze dřeva a luxus se tu snoubí s ekologií.

Kam vyrazit za perfektními službami?

Perfektní služby jsou takové, kdy jakákoli vaše prosba směrem k personálu nezůstane bez povšimnutí. Než vyrazíte na dovolenou, přečtěte si recenze vybraného hotelu – zkušenosti zákazníků jsou k nezaplacení. „Ten hotel má snad šest hvězdiček, ale mně ti soukromí komorníci přišli až moc vlezlí – pořád se nás ptali, jestli něco nepotřebujeme,“ říká třeba jedna zákaznice slavného hotelu Burj Al Arab v mrakodrapu ve tvaru plachetnice v Dubaji.

Projděte si náš seznam tipů na hotely a resorty, které patří k těm s nejlepšími službami na světě.

Foto: ESO travel

V téhle luxusní vile s vlastním bazénem i pláží můžete bydlet na Zanzibaru.

Diamonds Star of the East – Zanzibar

Jen 11 soukromých vil v africkém stylu, kde ke každé vile náleží soukromá pláž, soukromý bazén a zahrada, soukromá vířivka i služby komorníka, který vám na vaši soukromou terasu bude celý den i noc servírovat chlazené koktejly s výhledem na oceán. Tohle je luxus s velkým L, kde nemusíte ani chodit – je pro vás nachystán i elektromobil.

Láká vás africká divočina spojená s luxusním pobytem u moře? Přečtěte si víc o Zanzibaru v článku Zanzibar, exotický ráj ideální pro únik z pochmurné prosincové reality.

Foto: ESO travel

Komplex Le Touessrok leží na ostrůvcích a je propojen můstky a loďkami.

Hotel Le Touessrok – Mauritius

Mauritius je slavný pro své procházky po mořském dně a pro klid, který tady vládne. Není tady hotel na hotelu, ale jen několik luxusních a pěkně drahých resortů. Ten nejslavnější, vítěz mnoha různých anket, je hotel Le Touessrok. Rozkládá se na malých ostrůvcích, takže třeba do restaurace vás vozí privátní lodě. Korálové moře a pláže tu doplňuje krásná architektura hotelu i unikátní služby jako kulinářské show nebo golfové turnaje.

Udělování hvězdiček hotelům
Hvězdičky hotelům udělují buď speciální asociace, nebo si je hotely udělují samy. Jaká metoda je objektivnější není nutné zdůrazňovat. Až si budete vybírat hotel, podívejte se, podle jakých certifikátů daný hotel svoje hvězdné ohodnocení odvozuje. Každá země má vlastní asociaci, která hvězdičky uděluje, je tedy dobré se vždy nejprve zorientovat v tom, jaké poměry a standardy pro vybranou zemi platí.

Coral Sand Resort – Austrálie

Na nejsevernějším ostrově souostroví Mamanuca na pláži Trinity Beach leží luxusní resort, kde se můžete ubytovat v přepychových bungalovech „bure“. Hlavní devízou tohoto australského resortu, ze kterého je to jen kousek k Velkému bariérovému útesu, je klid a soukromí. Dokonce tu není možné ubytovat se s dětmi mladšími 12 let – na pláži už nebudete muset neustále z osušky třepat písek z přebíhajících dětských nožiček.

O australském Queenslandu, ve kterém se tento resort nachází, jsme psali samostatný článek – podívejte se, co všechno tam můžete zažít: Kde najít luxusní pláže i divoké pralesy? Zkuste prázdninový stát Queensland.

Sandals Regency Spa – Svatá Lucie

„Luxus v ceně“ – touhle větou se profiluje přepychový resort na ostrovech Svatá Lucie, kde z azurového moře ční vysoké zelené hory porostlé tropickým pralesem. Pohádková krajina Svaté Lucie je poseta několika luxusními resorty. Kromě božských výhledů z úpatí hory na Karibik pod vámi je spojuje také neustálá snaha splnit každé vaše přání.

Na Svaté Lucii začínala úžasná cesta kolem světa, ze které jsme pravidelně přinášeli zajímavé zprávy – přečtěte si je v článku Unikátní cesta kolem světa za 24 dní začíná: První zastávka - Svatá Lucie.

Foto: Lapa Rios Ecolodge

Vidíte ty malé domečky vlevo nahoře? To je luxusní eko resort v pralese na Kostarice.

Lapa Rios EcoLodge – Kostarika

Trochu jiný přepych najdete v Eko hotelu na Kostarice. Tady sázejí na ekologické cítění horních deseti tisíc a nabízejí vám pobyt v resortu, kde je vše vyrobeno z přírodních materiálů, vodu ohřívají solární panely a zelenina se pěstuje na zahrádce. Romantický resort najdete v privátní přírodní rezervaci, všechny domky jsou postavené ze dřeva, kolem je tropická džungle a skvostný výhled na moře 100 metrů pod vámi.

Nejen Kostarika, ale celá Střední Amerika je plná úžasných zajímavostí nebo přírodních unikátů. Přečtěte si víc v článku Zlaté žáby a horké vodopády v pralese? Ve Střední Americe je stále co objevovat.

A luxusní hotely s perfektními službami nejsou jen výsadou mimoevrospkých destinací. Přesvědčte se o tom v článku Kréta jak ji neznáte: Víme, kde jsou nejluxusnější resorty, kam jezdí bohatí

Inzertní sdělení: Vydejte se do míst, kde vás budou hýčkat!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky luxusní zájezdy:

Rajský Zanzibar, provoněný kořením, soukromé vily a soukromé pláže. Pobyt v tomhle resortu se rovná výletu do fantazie, kde se sny mění ve skutečnost. Nechte se zlákat!

Úžasný komplex na soukromém ostrově, obetkaný bílými plážemi a azurovými lagunami. Dopřejte si maximální soukromí, prvotřídní služby a neuvěřitelně exotickou romantiku.

Zapadající slunce ozáří vlnky moře do oranžova a vy při svíčkách pojídáte speciality zdejšího šéfkuchaře. Luxus v Austrálii? Vydejte se do nádherného dovolenkového ráje v Cairns.

Čtěte dále: 

Nabízíme i povídání o úžasném parku Rotorua, tunelech Cu Chi ve Vietnamu nebo zajímavosti z ostrova Komodo. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Viola Kratochvílová a Tomáš Cikán

Anketa

Jaké kategorii ubytování dáváte na dovolené u moře přednost?
Stačí mi kemp.
9,3 %
Jednoduchému bungalovu.
20,4 %
Hotelu nižní kategorie.
12,9 %
Luxusnímu ubytování od čtyř hvězdiček výše.
57,4 %
Celkem hlasovalo 1038 čtenářů.

Maximum služeb: jak na to?

Pokud si zakládáte na tom, že prvotřídní služby jsou pro vás to nejdůležitější, pak vězte, že i vy na nich musíte nějak „pracovat“. Jestliže cestování a bydlení v hotelech patří k vaší náplni práce, pak musíte systematicky při každém pobytu budovat svojí pověst.

Pokud nepatříte mezi notorické hotelové spáče, i tak můžete pro vaši maximální spokojenost se službami něco udělat. Neškudlete a nechávejte pokojským spropitné. Malá částka (v řádu několika dolarů denně) vám zajistí perfektní služby a maximální vstřícnost v případě, kdy budete potřebovat s čímkoli pomoci.

Pamatujte také na to, že velké hotelové řetězce jako Four Seasons, Ritz-Carlton, Peninsula nebo Mandarin Oriental si spravují rozsáhlý počítačový systém svých zákazníků. Kdykoli proto při pobytu v takovém hotelu požádáte třeba o polštář navíc, dostanete ho pravděpodobně pokaždé, když se v rámci daného řetězce ubytujete znovu. Někdy je tato provázanost výhodou, může vám ale také pěkně zavařit, takže si na ni dejte pozor.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám