Hlavní obsah

Nový Disney resort na Havaji nabídne bombastické atrakce včetně umělé sopky

22. září byl slavnostně otevřen nový Disney resort na Havaji. Luxusní lázně, přepychové pláže, komfortní vily... a do toho kačer Donald! Postavičky ze všech slavných „disneyovek“ vám tady asistují při plavání, při jídle i v samotných pokojích. Obrovský hotelový komplex se jmenuje Aulani a cílí hlavně na rodiny s dětmi. Je tu pro ně připraven doslova ráj všech možných atrakcí.

Článek

K mnoha přírodním krásám, které dělají z Havaje jedno z nejoblíbenějších dovolenkových letovisek světa, přibyla nedávno další atrakce. Společnost Disney tu postavila obrovský hotelový komplex, jehož jednotlivé části silně připomínají scenérie z kreslených pohádek.

Tvůrci tohoto luxusního resortu se navíc snažili do nové stavby zakomponovat i havajskou historii a tradice, takže tu můžete nechat svoje děti poslouchat přednášku Mickey Mouse o Havaji.

Kačer Donald učí historii

Že tato podivná symbióza hraničí s kýčem, je jasné – kačer Donald učí historii, umělá sopka v bazénu tryská vodu a všichni se usmívají v zapadajícím slunci. I tak si ale Disney resort své návštěvníky najde – ještě před otevřením se začaly hrnout tisíce rezervací.

Je tu koneckonců o zábavu vás i vašich dětí dokonale postaráno. Vykoupat se můžete v několika bazénech nebo třeba v lagunách se slanou vodou, k dispozici je množství spa a wellness služeb, každý den je tu organizováno velké množství akcí a kurzů pro děti.

Ohromný hotel, zářící v zálivu ostrova Oahu v oblasti Ko Olina, nabízí k dispozici 460 vil, 359 hotelových pokojů, 4 restaurace a spoustu dalších, komfortně vybavených zón. Ceny ubytování začínají na zhruba 8000 korunách za noc pro dvě osoby. Za lepší výhled se platí. Aby ne – celá tahle legrace vyšla společnost Disney na asi 800 milionů dolarů. Další zajímavosti o Havaji najdete v článku Na Havaji se můžete slunit na Waikiki nebo létat vrtulníkem nad sopkami.

Až se nabažíte kreslených postaviček, zkuste slavnou pláž Waikiki a Pearl Harbor

Havajské ostrovy jsou sopečného původu a dodnes tu také najdete činné sopky v nádherné sopečné krajině. Rozeklané lávové pobřeží, vysoké, kuželovité hory, porostlé zelenou trávou a průzračné moře byly navíc svědky mnoha dějinných zvratů.

Silnou atmosféru má proto třeba přístav Pearl Harbor, kde roku 1941 začala nová etapa 2. světové války, úplně jinak na vás ale zapůsobí moderní Waikiki s vysokými mrakodrapy, odrážejícími se v azurové laguně.

Další články o Havaji, Spojených státech a jiných zajímavých ostrovech

Samotný ostrov Oahu je nejlidnatějším z celého souostroví Havaje, ale to mu nic neubírá na jeho panenské kráse – natáčel se tu např. seriál Ztraceni. Přitom hlavní město Honolulu, které leží na jihovýchodě ostrova a v němž se narodil americký prezident Obama, je moderní přístavní metropolí.

Na Oahu můžete ještě navštívit buddhistický klášter Biodo Temple, podívat se na ananasovou plantáž anebo vylézt na kráter Diamond Head.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy na Havaj a do Karibiku

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky pobytových zájezdů:

Příležitost pro cestovatele, kteří touží po odpočinku na tichomořských plážích a zároveň poznání exotické přírody čtyř havajských ostrovů.

Nekonečné pláže, privátní zátoky, surfování, místa proslavená seriálem Ztraceni. Jednoduché hotýlky i ty nejluxusnější resorty - to je pobyt na Havaji.

Vydejte se na pravou karibskou dovolenou. Luxusní Punta Cana, scénické Samaná nebo Juan Dolio. Dominikána je i Mekkou golfu!

Autor: Viola Kratochvílová & ESO travel

Anketa

Vyrazili byste do Disney resortu, nebo do jiného podobného zařízení?
Ano, a klidně i bez dětí.
75,8 %
Ano, ale jen kvůli dětem.
11,6 %
Ne, vůbec mě to neláká.
12,6 %
Celkem hlasovalo 285 čtenářů.

Praktické informace při cestě na Havaj

Protože Havaj patří ke Spojeným státům americkým, není ke vstupu na ostrovy potřeba vízum. Česká republika je totiž od 17. listopadu 2008 zařazena do bezvízového programu USA.

Vízovou povinnost mají stále cestující, kteří do USA přijíždí na delší dobu než je 90 dní za studijními, pracovními nebo výměnnými pobyty. Pro cestu do USA a na Havaj není třeba žádné očkování a oproti našemu času si tu musíte hodinky posunout o 11 hod zpět.

Čtěte dále:

Vybíráme další z článků, které v poslední době vyšly.

Psali jsme i o největších stavbách světa, Bali a Jávě, nejdelší kryté sjezdovce nebo drsné Aljašce a Yuconu. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Související články

Výběr článků

Načítám