Hlavní obsah

Kam v červenci? Do nejluxusnějších letovisek Evropy. Ukážeme vám, která to jsou

Průměrný Čech prý za dovolenou zaplatí okolo patnácti tisíc korun, sem ale průměrní Češi nejezdí. Tady totiž vyjde 11 nocí na více než 130 tisíc korun. Za ně si ovšem místní rezidenti užijí výhled na ty nejkrásnější západy slunce - třeba z vířivky na privátní terase. Vítejte na Santorini v jednom z nejluxusnějších hotelů Řecka. A vydejte se s námi i do dalších letovisek, kde je koncentrace milionářů a pětihvězdičkových hotelů vyšší než jinde.

Foto: mystique.gr

Santorini je jednou z nejluxusnějších evropských destinací, 11 nocí v luxusu tady vyjde i na 130 tisíc korun.

Článek

Za letní dovolenou jsme ochotní zaplatit v průměru 15 až 16 tisíc korun, a pokud se na ni chystáme s celou rodinou, pak šetříme a odkládáme peníze bokem často i celý rok. Někde by ale ani celoroční šetření nevystačilo na týdenní pobyt – i přesto, že by člověk nevyrazil za hranice Evropy.

Romantika na Santorini za statisíce

Nejkrásnější, nejfotografovanější, nejromantičtější… a také jeden z nejdražších. Řecký ostrov Santorini je pohádkovou destinací, která ale patří k těm nejdražším v Řecku. Pro tento ostrov jsou typické pláže s černým pískem, tmavě modrá voda a vesničky s bílými domky rozesetými vysoko na útesech.

Foto: ESO travel

Vysoké skály, pláže s černým pískem, bílé domky – to jsou symboly Santorini, malinkého řeckého ostrova s pekelně vysokými cenami za dovolenou.

A na jednom z těchto útesů „sedí“ i luxusní pětihvězdičkový hotel, ve kterém za 11 nocí zaplatíte už zmíněných 130 tisíc korun. Dost možná se na vás s ubytováním ale ani nedostane. Hotýlek totiž tvoří jen 35 apartmánů a vilek a navíc získal v jedné z anket ocenění pro nejromantičtější hotel světa. Se zájemci, kteří chtějí usínat při nejkrásnějších západech slunce nad vesnicí Oia, se tak dveře netrhnou a rezervovat se musí dlouho dopředu.

A jak tu může vypadat „takové běžné odpoledne“? Začít můžete plaváním v „nekonečném“ bazénu, který je zasazený až k okraji sopečné skály, pak si poležet v privátní vířivce, povečeřet ve 150 let starém vinném sklepě vytesaném ve skále a nakonec si od osobního komorníka nechat na pokoj donést láhev exkluzivního šampaňského. Příjemná představa, že?

Foto: mystique.gr

Vlastní bazén, soukromá vířivka, komorník, tady dostanete všechno, na co si vzpomenete.

Andalusie: Tady má sídlo i legendární Zorro

O Andalusii se říká, že je to bohatá země chudých lidí, nicméně v některých místních letoviscích je dnes koncentrace boháčů pořádně vysoká. Nejluxusnější a nejpřepychovější je Marbella, letovisko s trochu snobskou, ale magickou atmosférou, kde má své letní sídlo i Zorro, tedy, pardon, jeho představitel Antonio Banderas.

Večer se tu místní smetánka potkává s běžnými turisty na promenádě u přístavu Puerto Banus, „parkovišti“ jachet za desítky miliónů. Obléknout na sebe to nejlepší, načesat se a nasát báječnou, mírně snobskou atmosféru – to je to, co během pobytu alespoň jednou udělá každý. Na pláže Marbelly pak navazuje letovisko Estepona – mimochodem, právě tady vznikla vůbec první nudistická pláž na Costa del Sol – Playa de Costa Natura.

Foto: ESO travel

Andalusie na jihu Španělska se může pochlubit 300 slunečními dny v roce a pak také nádhernými plážemi a exklusivními letovisky.

Další zajímavá místa: Aneb kam se vydat v létě?

Belek: Turecké letovisko zaslíbené golfu

V Beleku je velké množství průměrných hotelů – ostatně, patří k jednomu z nejoblíbenějších letovisek v Turecku – jsou tu ale i hotely, kde za týdenní pobyt běžně zaplatíte padesát tisíc korun, kde z pokoje můžete vstoupit rovnou do bazénu, nebo takové, kde máte k dispozici vlastní vilu se soukromým bazénem.

Foto: ESO travel

Máte rádi golf? Jeďte do Beleku, tureckého letoviska, kde vzniklo vůbec první golfové hřiště v Turecku.

Belek je letovisko zaslíbené golfu – právě tady vzniklo první turecké golfové hřiště a od místních hotelů je to ke greenům jen kousek. A několikrát na nich své umění předváděl už i Tiger Woods.

Kréta: Na pláž panoramatických výtahem

Je libo hotel s vlastní soukromou pláží, nebo rovnou s privátním zálivem? Vydejte se na východní pobřeží Kréty. Právě tady, v luxusních letoviscích Agios Nikolaos a Elounda u zálivu Mirabello leží hotely jako z pohádky.

Ten nejluxusnější leží ve svahu, vysoko nad vodami Egejského moře – ale nebojte – dolů na pláž vás zaveze panoramatický výtah! Kromě klasických apartmánů si tu člověk může pronajmout soukromou vilu usazenou do upravované zahrady, s vlastním bazénem, terasou a několika ložnicemi – jak jinak než s výhledem na temně modrou mořskou hladinu, přímo z obrovské postele…

Foto: ESO travel

Kréta je dovolenková stálice a klasika. I na tomto ostrově ale stojí resorty, kde za týden dovolené utratíte několik měsíčních platů.

Na kolik taková kratochvíle vyjde? Týdenní pobyt v běžném pokoji tady pořídíte za 60 tisíc, cenu těch nejluxusnějších apartmánů – možná z obavy o zdraví zvědavců – resorty velmi často tají.

Sicílie: Vydejte se do Taorminy, letoviska na skále

Sicílie je nejchudším italským regionem. Paradoxně právě tady ale leží jedna z nejdražších dovolenkových lokalit v Itálii. Městečko Taormina s úzkými romantickými uličkami a historickým centrem, do kterého nesmí auta, se rozrostlo o hotelovou část, které se říká Taormina Mare. S centrem, které leží vysoko nad vodou, de facto na skalách, je tahle část města spojená silničkami, ale i lanovkou.

Foto: ESO travel

Sicílie je jednou z nejchudších oblastí Itálie – a paradoxně právě tady leží letovisko Taormina Mare s nejexkluzivnějšími hotely.

S Taorminou pak bezprostředně sousedí Giardini Naxos, menší a klidnější letovisko, které prý obklopují ty vůbec nejkrásnější pláže celé Sicílie.

Inzertní sdělení: Vydejte se s námi na božskou dovolenou!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky pobytových zájezdů:

Jeden z nejluxusnějších hotelů celé Evropy a vítěz ankety o nejromantičtější hotel světa. Pětihvězdičkový Mystique stojí na skále nad mořem a nabízí služby, které uspokojí i ty nejnáročnější klienty.

Vydejte se na Krétu! Pětihvězdičkový resort leží na severním pobřeží a nabízí ubytování v apartmánech a vilách s vlastními privátními bazény. K tomu několik restaurací, velký bazén a venkovní amfiteátr.

Hotel v maurském stylu, který stojí v klidné oblasti na jihu Španělska v prosluněné Andalusii. Užijte si maximální luxus, pochutnejte si ve výborné restauraci nebo chytejte bronz u bazénů anebo na krásné pláži.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o městě duchů Kolmanskop, o nejdražších dovolených na světě nebo o bláznivých dopravních prostředcích. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Kam se letos chystáte na letní dovolenou?
Zůstaneme v Česku
25,9 %
Do Řecka
14,5 %
Do Turecka
4,6 %
Do Itálie
7,1 %
Do Španělska
5,8 %
Do Chorvatska
9,1 %
Jinam
15,3 %
Nikam
17,7 %
Celkem hlasovalo 636 čtenářů.

Třikrát Řecko

Řecko patří k nejpopulárnějších letním destinacím a v červenci sem proudí tisíce Čechů. Kam tedy do Řecka vyrazit kromě Kréty a Santorini?

Mykonos

Jedna z nejpopulárnějších gay friendly destinací v Evropě – to je ostrov Mykonos. Přes den je reklamou na katalogové Řecko - bíle natřené domky s modrými okenicemi, rozpálené pláže a čisté moře. V noci se jeho ulice proměňují v jeden velký zábavní podnik. Mykonos je svým bohatým nočním životem proslulý.

Rhodos

Slunce tady prý svítí 330 dní v roce – to dělá z ostrova Rhodos jeden z nejslunečnějších ostrovů celého Řecka. Vlastně ani není divu, že je jeho patronem bůh slunce Helios. Rhodos je také vyhlášená evropská potápěčská lokalita a na své si tu přijdou i ti, kteří milují historii. Hlavní město ostrova je prý jedno z nejzachovalejších středověkých měst v Evropě.

Zakynthos

Pláž Navagio se světoznámým pašeráckým vrakem, který sem vlny vyvrhly v roce 1980. Letovisko Laganas, kde se líhnou malé karety a kde tedy můžete narazit na pláži na malé želvičky. Zakynthos je nejjižnější z Jónských ostrovů a lokalita, která patří v Řecku k těm dražším, ale rozhodně velmi zajímavým.

Související články

Výběr článků

Načítám