Hlavní obsah

Kam v listopadu? Za sluncem! Výhodně se dá pořídit Kuba, Thajsko i poznávací plavba

V listopadu si člověk slunce příliš neužije, tedy pokud zůstane v Česku. V našich končinách je to totiž měsíc s nejkratší dobou slunečního svitu v celém roce. Jinde ale právě v listopadu začíná léto. Pojďte se podívat na místa, kde je v listopadu krásně, pláže se začínají plnit a slunce pálí jako uprostřed našeho léta.

Foto: ESO travel

Mauritius je jednou z destinací, kde je i teď v listopadu krásně.

Článek

Zhruba šedesát hodin slunečního svitu – tolik slunce dopadá na území Česka v období listopadu. Denně na nás slunce vyhlédne v průměru na dvě hodinky a naopak je nadprůměrně dní, kdy se všechno okolo topí v mlze.

Jinde je ale o poznání lépe – vždyť na jižní polokouli pomalu, ale jistě začíná léto. A třeba na Maledivách nic jiného než léto vlastně ani neznají – ne nadarmo se občas říká, že tu léto nikdy nekončí. Kam tedy v listopadu vyrazit za teplem a sluncem a často navíc i za výhodnějších podmínek?

Plánujete více dopředu? Pak by se mohly hodit tipy Kam na silvestra? V nabídkách jsou i extrémně luxusní pobyty. Podívejte se

Na Kubě je v listopadu klid před bouří

… samozřejmě v nadsázce řečeno, protože v listopadu tu začíná zimní období sucha a srážek je absolutní minimum. Klidem před bouří je myšleno období do poloviny prosince, kdy na Kubě propukne vrchol turistické sezony, logicky začínající těsně před vánočními svátky a končící až v dubnu se závěrem „zimního“ období sucha.

Foto: archiv autora

Ten hlavní nápor turistů zažije Kuba v polovině prosince, už teď je tu ale ideální „letní“ počasí.

Aktuálně jsou na Kubě teploty nižší než v letním období dešťů, i tak se tu ale člověk opravdu příjemně ohřeje. Teplota vzduchu se pohybuje okolo sedmadvaceti stupňů, voda má jen o dva stupně méně a délka slunečního svitu je oproti listopadovému Česku trojnásobná.

Ještě více z Kuby v dalších článcích:

Drtivá většina turistů v tomto období míří do Varadera, největšího kubánského letoviska, kam v průběhu roku přijede asi milión turistů. Varadero na poloostrově Hicacos nabízí zhruba dvacet kilometrů pláží, perfektní zázemí, na druhou stranu se tu ale příliš nedočkáte autentické kubánské atmosféry.

V Thajsku je „nejchladněji“ z celého roku

Teploty „jen“ okolo třicítky jsou typické pro listopadové počasí v Thajsku. A slunce tady v listopadu svítí v průměru více než sedm hodin denně, na listopad navíc připadají jen čtyři srážkové dny, takže jde o ideální období pro zkombinování poznávací a klasické plážové dovolené.

Foto: ESO travel

V Thajsku můžete v listopadu poznávat – památky v hlavním městě, ale i mořské národní parky.

Co třeba vyrazit do Bangkoku, kde stojí stovky nejrůznějších chrámů, strávit pár dní jejich poznáváním a další týden strávit na plážích v některém z letovisek na pobřeží? Mimochodem – v Bangkoku můžete navštívit i slavný zábavní distrikt Patpong, který proslul jako oblast „červených lucerniček“. Více se o tom můžete dočíst v článku: Thajsko s hvězdičkou: Jak vypadá lechtivá zábava v thajských „červených“ čtvrtích?

Na Maledivách léto nikdy nekončí

Pokud si libujete ve vysokých teplotách, pak by se vám líbil život na Maledivách. O tomto souostroví, které se táhně jižně od Indie v délce asi 800 kilometrů, se tvrdí, že tu léto nikdy nekončí. Teploty se tu stabilně po celý rok drží okolo třiceti stupňů, voda má jen o tři stupně méně, a tak není divu, že se sem jezdí téměř celý rok.

Poměr vlhkosti vzduchu, teploty a srážek je ale nejpříjemnější od listopadu do dubna, kdy jsou Maledivy opravdovým rájem na Zemi. Pravda trochu dražším, vždyť místní bungalovy nad vodní hladinou jsou symbolem luxusně strávené dovolené.

Foto: ESO travel

Na Maledivách je krásně celý rok.

Nejvíce turistů jezdí na atoly Ari, Malé, případně na atoly Raa a Baa, v posledních letech se ale staví i resorty na dalších atolech. V roce 1996 tak například pronikl cestovní ruch na atol Dhaalu a na atolu Laamu vznikl poměrně nedávno luxusní eko resort, který je kompletně vybudovaný z přírodních a recyklovatelných materiálů.

Na Mauritiu začíná léto v listopadu

Ostrov, který proslul luxusními resorty, exkluzivitou a hříšně drahým ubytováním se může celý rok těšit z příjemných teplot. V listopadu tu denní teploty začínají stoupat nad třicet stupňů, je tu vyšší vlhkost vzduchu a příjemně tu pofukuje, takže je horko snesitelné.

Foto: archiv autora

Mauritius patří k nejluxusnějším destinacím pro dovolenou na celém světě.

Říká se, že nejkrásnější pláže tohoto ostrova jsou na východním pobřeží – odsud se také táhne směrem k severu hlavní pás turistického zázemí. Včetně opravdu luxusních resortů, kde vás týden dovolené vyjde i na sto čtyřicet tisíc korun – pokud se tedy spokojíte s „běžným“ bungalovem. Domluvit je ale možné i pronájem soukromé vily s vlastním bazénem, kde je člověku k dispozici i osobní komorník.

Inzertní sdělení: Prozkoumejte Spojené státy!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky last minute zájezdů:

Vydejte se na 14 dní do Bangkoku a letoviska Pattaya a užijte si pověstnou thajskou pohostinnost. Část listopadových termínů je navíc po slevě a tudíž za velmi příjemnou cenu!

Chcete prožít dovolenou bez kompromisů? Být hýčkáni v některém z exkluzivních luxusních resortů? Vydejte se s námi na ostrov Mauritius, jednu z nejlepších lokalit pro dovolenou na planetě!

Sedm nocí na čtyřhvězdičkové zaoceánské lodi za exkluzivní cenu. Vyplouváme z Janova a podíváme se mimo jiné do Barcelony, na Sicílii, do Tunisu, ale i do Palerma nebo Říma. Itinerář plavby zde!

Čtěte dále:

Přečtěte si také o tom, kam vyrazit na silvestra, o ostrově Kauai, nebo o zátoce, kde svítí voda. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Chystáte se v listopadu někam vyrazit?
Ne, budu doma.
80,5 %
Ano, ale jen na víkend.
8,9 %
Ano, na týdenní dovolenou.
10,6 %
Celkem hlasovalo 1058 čtenářů.

Listopad na vlnách Středozemního moře

Co se týká cen, přeje listopad poznávacím plavbám. Týden na luxusní čtyřhvězdičkové lodi je možné v zimních měsících pořídit už za částku pohybující se okolo šesti tisíc korun – s plnou penzí a s možností čerpání i dalších služeb, které loď poskytuje.

Obvykle jde o takzvané poznávací plavby, kdy se z jedné destinace do druhé přeplouvá v průběhu noci, ráno pak loď zakotví v přístavu a člověk má celý den na poznávání památek, případně na nákupy. V itineráři plaveb se objevují velké evropské metropole – od Janova, přes Marseille, Barcelonu až po Řím. Lodě ale často kotví i u afrických břehů v Tunisku, nebo v Istanbulu.

Loď navíc poskytuje perfektní zázemí i v případě, že není zrovna ideální počasí. Na palubách jsou desítky barů a restaurací, často nechybí klasické i 3D kino, nákupní pasáže, umělecké galerie, divadla, kasina, knihovny, wellness zázemí a další místa, kde se dá prožít příjemný den.

Ostatně, více o specificích dovolené na lodi najdete v článku Dovolená na vlnách: Podívejte se, co všechno nabízí zázemí luxusních lodí

Související články

Výběr článků

Načítám