Hlavní obsah

Kam za divokými party a nočním životem? Poradíme vám ta nejlepší místa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těla svůdných dívek tančí v rytmu hudby, koktejly tečou proudem a o kus dál šumí mořský příboj. Prázdninové party jsou mnohem divočejší než ty domácí, mají totiž punc neopakovatelnosti. Smyslné noční koupání, exotické krásky a záhadní cizinci. Podívejte se na 10 skvělých party destinací.

Článek

Vezměte partu kamarádů, kupte levné letenky a rozleťte se do těch nejdivočejších party letovisek na světě. Láká vás slavná Ibiza anebo byste radši zapařili v Thajsku? A co takhle orientální večírek v Indii? Stačí si vybrat!

1. Thajsko, Full Moon Party

Na ostrov Ko Phangan v Thajsku se už dávno nejezdí jen kvůli rajskému pobřeží. Významným faktorem v přílivu turistů z celého světa je Full Moon Party, která se, jak název napovídá, koná každý měsíc za úplňku. Snad je to právě tajemnou mocí měsíce v úplňku, že na ten termín jsou letenky téměř vyprodané. Na inkriminované pláži Haad Rin se tu sejde až 30 tisíc lidí z celého světa. Podobná párty se bude konat také okolo letošního Silvestra. Určitě to tedy stojí za úvahu. Další info v článku Exotický Silvestr v Thajsku a Zanzibaru? Zlákat se nechává stále více Čechů.

2. Řecko, ostrov Mykonos

Modrá a bílá – ne náhodou je celé Řecko laděné do těchto barev. A ani ostrov Mykonos není výjimkou. Moře je modré, písek bílý a i okolní stavby ladí. Nádherné větrné mlýny se točí ve větru celou noc i den a stejně často se tu paří. Noční život je nedílnou součástí dovolené na Mykonu a do svých malebných uliček zve všechny – horních deset tisíc i baťůžkáře.

3. Ibiza, Playa d'En Bossa

Na nejdelší pláži ostrova Ibiza Playa d’en Bossa stojí jeden bar vedle druhého. Ve dne je tady pěkně živo, ale pořád to ještě není nic ve srovnání s nocí. To tu totiž pravidelně vypukají světoznámé párty, kde hraje zběsilá elektronická hudba a stovky lidí se boří do mokrého písku. Ostrov, který proslavili hippíci, se těší obrovské oblibě dodnes.

O šílenství, které každodenně vypuká na Ibize, se dočtete v článku Ibizu proslavilo hnutí hippies. Letos v létě patří k nejmódnějším destinacím.

4. Mexico, Cabo

„Co se stane v Cabu, také v Cabu zůstane,“ praví tradice asi 60 tisícového města na Kalifornském poloostrově v Mexiku. Právě sami Mexičané jsou jeho nejčastějšími návštěvníky; jezdí sem za bílými plážemi a azurovým mořem, ale také za divokými plážovými party. Ty tu mají dlouhou tradici a spolu s perfektními podmínkami pro potápění, surfování a rybaření tvoří lákavou směs neznámých chutí a vůní.

Kde to ještě žije?

5. Brazílie, karneval v Salvadoru

Rio de Janeiro zná každý a díky tomu pro mnoho lidí ztrácí i jeho veleslavný karneval kouzlo. Právě opačná je ale situace v brazilském Salvadoru, kde každoročně probíhá pravý brazilsko-pohanský rej. Nespoutané veselí trvá celých šest dní a koná se v únoru, takže snědé krásky tu tančí v rytmu samby. Asi 24 km ulic se uzavře dopravě a zaplní se mnoha tisíci lidí – podle Guinessovy knihy rekordů jde o největší pouliční party na světě.

Nic vám ovšem nebrání vydat se na párty i do světoznámého Ria! O jeho karnevalu i plážích se píše v článku Rio de Janeiro, město karnevalu a krásných žen.

6. USA, Las Vegas

Synonymum pro party? Las Vegas! Město hříchu se dostává i do českého povědomí a stále více lidí jezdí okusit tu prapodivnou americkou volnost a všehochuť, zvanou Vegas. Můžete tu zažít neskutečné zážitky ve smokingu i v plavkách, přijít o všechno anebo vyhrát jmění, nebo se jenom šíleně bavit celou noc. A také vás třeba tohle načančané blikající město bude nudit - ve Vegas je zkrátka všechno možné!

7. Francie, St. Tropez

Nejvíc sexy pláž? Mnoho hlasů volí francouzskou Nikki Beach v Saint Tropez. Pohodlná, bílá čalouněná lehátka, koupání v šampaňském a všudypřítomné celebrity sem lákají zlatou mládež z celého světa. Večírky tu vypukají každý den a divoká hudba zní až do rána. Pokud ale nemáte v plánu hned zkraje párty sbalit milionáře, asi se tu ani nenapijete, s opíjením to bude ještě těžší – ceny pití jsou totiž kdesi v mracích.

8. Austrálie, Queensland, Surfers Paradise

Je mnoho pláží, o kterých se dočtete, že jsou ty nejkrásnější na světě. Jednou z nich je údajně i Surfers Paradise v Austrálii. Každoročně ji navštíví asi milion návštěvníků, takže zdejší obchodníci nelenili a podél pláže postavili velké množství restaurací a barů. S nástupem noci se tu každý den rozvíří plejáda oslav a bujarých večírků, které se mezi sebou proplétají v jeden obrovský flám.

Pokud vám také učaroval Queensland, pak ho podrobněji prozkoumejte v článku Kde najít luxusní pláže i divoké pralesy? Zkuste prázdninový stát Queensland.

9. Indie, riviéra Goa

Indická riviéra Goa je luxusní variantou exotické dovolené. To ovšem neznamená, že byste si tu nemohli užít ty nejdivočejší párty vašeho života. Koneckonců v nejslavnější éře hnutí hippies byla kromě Ibizy i Goa hlavním centrem zábavy. Horkokrevní Indové vám rozproudí krev i na tomhle koloniálním pobřeží a temné zátoky Arabského moře po západu slunce ukryjí ledacos, včetně orientálního hýření. Více o tomto koutu Indie najdete v článku Goa je riviérou Orientu, svou dovolenou tu tráví indická smetánka.

Inzertní sdělení: Tipy na zájezd za divokým nočním životem

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky pobytových zájezdů:

Země hlubokých myšlenek, starobylých památek i prostých lidských osudů. Rozvrstvená kastovní společnost, země chudáků i neuvěřitelných boháčů.

Magický svit úplňku, taneční hudba na pláži Haad Rin. Ko Phangan ale nabízí také klidné pláže, nedotčenou přírodu, nádherné vnitrozemí i úžasné potápěčské lokality.

Ta pravá Austrálie začíná tam, kde města končí. Zkuste se vydat do buše, spatřit nedozírné modré nebe, červený prach a poznat lakonickou povahu místních Aussies.

Autor: Viola Kratochvílová & ESO travel

Anketa

Která z následujících party destinací vás láká nejvíce?
Thajský Ko Phangan
18,5 %
Las Vegas
18,8 %
Mykonos
7 %
Mexické Cabo
5,1 %
Ibiza
39,3 %
brazilský Salvador
11,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 313 čtenářů.

Jak na plážovou párty?

Pokud míříte na plážovou párty, gratuluji! Poštěstilo se vám to, o čem se většině lidem jenom sní. Nezapomeňte ale dodržet několik základních pravidel, díky kterým si plážovou pařbu užijete nejlíp.

  • Místo pasu si vezměte jeho kopii
  • Nechoďte bosi – střepy v písku jsou běžné
  • Neberte si kabelku – buď vám ji někdo ukradne, nebo ji necháte ležet v písku, protože vám bude překážet v tanci
  • Neberte drogy – na známých plážových párty bývají časté policejní kontroly

Americké TOP párty

Kromě Las Vegas je v USA ještě několik důležitých resortů, v nichž vládne noční život. Patří sem Havaj, především pláž Waikiki a Honolulu, a potom floridské Miami. Obě místa spojuje to, že ta největší zábava se z dlouhých pláží různě přelévá do okolních klubů a zpět, stejně jako vlny příboje dorážejí na božské pobřeží. Vzniká tak nezapomenutelná atmosféra provoněná mořským vzduchem.

Čtěte dále

Z dalších článků z poslední doby vybíráme například:

Mimo to si můžete přečíst o adrenalinových atrakcích, Grónsku, nebo slavných nudistických lokalitách. Přehled včech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám