Hlavní obsah

Jak cestují milionáři kolem světa? Přepychovou lodí Queen Elizabeth za 105 dní

Podívat se napříč celým světem bylo snem lidí již odpradávna. V současné době to již není žádný problém. Letadlem to zvládnete za šest dní, balónem za dvacet a motorkou za pět šest let, když si to chcete užít. Pro mnohé však zůstává nepřekonatelnou bariérou určitá komfortová indispozice. Nejpříjemnější způsob tedy leží někde mezi „nebem a zemí“, a to na vodě.

Článek

Klenotem nabídky každé lepší cestovní kanceláře bývá cesta kolem světa, některé ji dokonce nabízejí i v podobě plavby luxusní zaoceánskou lodí. Jednou z nich je např. pětihvězdičková luxusní loď Queen Elizabeth (eventuelně Queen Victoria), která bere své zážitkuchtivé pasažéry z londýnského přístavu Southamptonu na pravidelnou 105 dnů trvající plavbu po více či méně známých světových končinách. Obepluje s Vámi svět a zastaví celkem v 23 zemích (viz detailní tabulka v postranním sloupci).

Jste li tělem i duchem cestovatelé, neměli byste si tento jedinečný zážitek nechat ujít. Někdo možná namítne, že ve vlastní režii s absolutní svobodou, pořádnými nervy a stresem při zajišťování spojů mezi jednotlivými body po cestě je cesta kolem světa lepší, i tento „pohodlný“ způsob má přece jen něco do sebe. Nabídne vám celý svět jako na dlani a budete si ho moct nerušeně a naplno vychutnat.

K dosažení štěstí pak už stačí jen maličkost – tříměsíční plavba vás totiž přijde na více než půl milionu korun. S příplatkem za vnější kajutu s balkónem pak dokonce o dalších cca 200 000 Kč víc. A která místa během plavby navštívíte? V následující části jsme připravili jejich krátké shrnutí.

Od sochy Svobody k opičí dráze

Po vyplutí z anglického Southamptonu a překonání Atlantiku směřuje první zastávka do bombastické metropole – New Yorku, kde se můžete vydat na tradiční procházku internacionálními čtvrtěmi, k soše Svobody, na věčně svítící Time Square, sednout si do Central Parku nebo se po stylu King Konga vrhnout na Empire State Building.

Pokud vás megalománie města příliš neoslní, pak arubské tržnice na malých lodičkách pro vás budou jistě příjemným zvolněním. Z Aruby pak doplujete např. na Kostariku, kde na vás v místním tropickém parku Puerto Limón vykoukne hned několik zajímavých zážitků. Nejpeprnější je ten z „opičí perspektivy“, tedy dráha nazvaná „Crazy money zip line“. Pomocí speciálních kladek se tu budete pohybovat mezi korunami stromů, pozorovat místní domorodce i divokou náturu pralesa.

Mexické kamikadze i maorská seznamka

Po kostarickém adrenalinu na vás za „humny“ čeká hned další. I největší skeptici neodolají pohledu na bláznivé skokany, kteří (samozřejmě po letech tréninku) skákají z útesů La Quebrada v Mexiku do rozbouřeného moře.

Šílené vlny a písek se za několik dní promění v Chodník slávy v LA. Mezi prsty u nohou už nebudete mít kamínky, ale otisky rukou slavných hollywoodských herců. Vedle toho se budete moci podívat i do proslavené čtvrti Beverly Hills.

Po americké části plavby si budete moci chvíli odpočinout na Havaji nebo u hobitích nor na Novém Zélandu. Nejprve zavítáte do Zátoky ostrovů, kde lze shlédnout tučňáky, mečouny, delfíny či velryby. V místním historickém parku se také můžete seznámit s kulturou domorodých Maorů. Ale ani nestihnete říct „huga čaga“ a už budete pod plachtami australské Opery v Sydney.

Smaragdový Buddha ruku v ruce s věžáky

Cesta kolem světa s vámi zkrátka vymete ty nejpozoruhodnější místa světa. Kaleidoskop lokalit je skutečně pestrý, a to ještě nejsme u konce. Po skoro čtyřdenní plavbě z Perthu zavítáte na indonéský ostrov Bali, který je plný rýžových teras a vulkanických svahů. Místní lidé jsou jedni z nejpohostinnějších na světě a přes svoji skromnou velikost vám ostrov nabídne pestrý celodenní program.

Po trekkingových cestách nádhernou přírodou doputujete k Petulu, kde se slétávají bílé volavky, popojet můžete také k slonímu safari či motýlímu parku. Kulturní nadšenci zase můžou zvolit trasu k pompéznímu chrámovému komplexu Besakih, který je tvořen 22 menšími chrámy.

Z Indonésie dopluje loď do Honkongu, kde se den zdrží. Poté se vydá na obhlídku jižního Vietnamu. První zakotvení se koná na nejznámější vietnamské pláži Nha Trang. Největší atrakcí je zde výlet na menší lodičce mezi 70mořskými skalistými ostrůvky. Lze k nim doplavat nebo si sednout do kruhu s koktejlem v ruce a udělat ze sebe další malý ostrůvek. Následující zastávka poté směřuje do Saigonu. Zde se můžete projet na rikše okolo francouzských koloniálních staveb a zajít do Válečného muzea.

Vstříc thajských chrámům

To v Thajsku mají lodičky jiné. Po připlutí do Bangkoku přesedláte do speciálních vodních autobusů, které vás rozvezou po městě. Uvidíte největší smaragdovou sochu Buddhy v paláci Wat Phra Keo nebo palác Vimanmek , který byl postaven ze zlaceného týkového dřeva, a to bez použití jediného hřebíku, pouze za pomoci dřevěných kolíků.

Oproti tomu malajské věžáky mají hřebíků až běda. Známá dvojčata Petronas Twin Towers, stavbu, která se svými 452 metry patří k jedněm z nejvyšších na světě, prostě přehlédnout nejde. V rámci plavby v Malajsii zde strávíte hned tři dny. Cestou zpátky do Evropy loď dále projíždí okolo Indie a přes Omán a Arabské emiráty dorazí až do Jordánska. Tato země není příliš turisticky známá, přesto však na sebe váže jedno velké lákadlo – sklaní město Petra, které bylo roku 2007 vyhlášeno jako jeden z novodobých sedmi divů světa.

Připlutí do Evropy

Po shlédnutí Jordánu následuje cesta vstříc starému kontinentu. Poslední týden strávíte již v „domovských“ vodách, budete moci obdivovat athénskou Akropolis či monumentální plastiky v římském svatém Petru. Přes Portugalsko se doplavíte až ke konečnému bodu vaší výpravy. Zamáváte London Eye, Big Benu a Westminsterskému opatství a ruku v ruce s Británií dáte cestě kolem světa dobrou noc.

Vylíčit všechny zastávky by bylo na knihu, pokud se však chcete dozvědět více, podívejte se na stránky příslušných cestovních kanceláří. I tak je více než jasné, že plavba kolem světa je zážitkem, na který po zbytek života jen těžko zapomenete. Svět pro vás po absolvování celé plavby najednou získá zcela jiné rozměry.

Související články:

Přečtěte si také další zajímavé články o exotických destinacích. Naposledy jsme psali o Jemenu, jižní Číně, Borneu, Mongolsku nebo turistických destinacích v ohrožení. Přehled všech článků naleznete v rubrice Exotika.

Inzertní sdělení: Tipy na zajímavé plavby

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, Dominikánskou republiku atd. vybírá z nabídky plaveb:

Vedle Sochy svobody či Londýna vás čeká na více než tří měsíční plavbě i Šanghaj, Sydney či Bombaj. Zažijte pocit novodobého mořeplavce.

Oblíbená 8 denní plavba východním Karibikem. Prozkoumáte Bahamy, oblast francouzské riviery s ostrovy Sv. Tomáš a Sv. Martin s expedicí do podmořského světa.

Sirény dozpívaly své písně, Charibda i Skila již spí a Kyklop si někde v koutku stále mne své poraněné oko. Kouzelná plavba po stopách bájných hrdinů.

Autor: Ondřej Moravec & ESO travel

Anketa

Vydali byste se na cestu (plavbu) kolem světa?
Ano, plavil bych se rád v pohodlí na luxusní lodi
80,5 %
Ano, ale jel bych po vlastní ose
5 %
Ani ano, ani ne
1,1 %
Ne, cesta kolem světa je pro mě finančně moc náročná
11,5 %
Ne, nejsem takový dobrodruh, je to nebezpečné
1,9 %
Celkem hlasovalo 1585 čtenářů.

Profil lodi Queen Elizabeth

délka: 294 m, šířka: 32 m, palub: 12, posádka: 1.100, hosté: 2.092, rychlost: 23 uzlů

Komfort vodních plavidel se pomalu vyrovnává běžnému městskému prostředí. Dnešní lodě obsahují prakticky vše, co pro každodenní život potřebujete – parky, divadla, kina, knihovny, obchody, restaurace, posilovny či bazény. Proto delší cesta na lodi se nestává pouhým přetrpením typu „něž tam budeme“, ale sama se stává důležitou a příjemnou součástí výpravy.

Královna Alžběta by pravděpodobně, s pohledem na tuto svoji námořní jmenovkyni, vytáhla vějíř a začala se horentně ovívat. Queen Elizabeth totiž patří k jedněm z nejluxusnějších lodí na světě. Ve svém erbu má pět hvězdiček a rozhodně jejich hodnotu splňuje. Nejdražší kajuty jsou vybaveny vířivkou. Snídani do pokoje vám nosí osobní sluha. Vedle knihovny se 6000 svazky zde najdete i např. divadlo, skleník s fontánou, kasino a dlouhou šňůru bazénů a barů.

Která místa loď během plavby navštíví

Southampton, Anglie, nalodění

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie Muscat, Omán

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie Muscat, Omán Dubaj, SAE

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie Muscat, Omán Dubaj, SAE Salalah, Omán

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie Muscat, Omán Dubaj, SAE Salalah, Omán Aqaba, Jordánsko

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie Muscat, Omán Dubaj, SAE Salalah, Omán Aqaba, Jordánsko Suezský průplav

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie Muscat, Omán Dubaj, SAE Salalah, Omán Aqaba, Jordánsko Suezský průplav Pireus, Řecko

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie Muscat, Omán Dubaj, SAE Salalah, Omán Aqaba, Jordánsko Suezský průplav Pireus, Řecko Civitavecchia, Itálie

Southampton, Anglie, nalodění New York, USA Fort Lauderdale (Miami), USA Oranjestad, Aruba Puerto Limon, Kostarika Panamský průplav, Panama Acapulco, Maxico Cabo San Lucas, Mexico Los Angeles, USA Lahaina, Maui, Havaj Honolulu, Oahu, Havaj Apia, Západní Samoa Pago Pago, Americká Samoa Port Denarau, Fidži Bay of Islands, Nový Zéland Auckland, Nový Zéland Wellington, Nový Zéland Sydney, Austrálie Melbouurne, Austrálie Fremantle, Austrálie Bali, Indonésie Hongkong, Čína Nha Trang, Vietnam Phu My, Vietnam Laem Chabang, Thajsko Ko Samui, Thajsko Singapur Port Kelang, Malajsie Penang, Malajsie Langkawi, Malajsie Cochin, Indie Bombaj, Indie Muscat, Omán Dubaj, SAE Salalah, Omán Aqaba, Jordánsko Suezský průplav Pireus, Řecko Civitavecchia, Itálie Lisabon, Portugalsko

Southampton, Anglie

Související články

Výběr článků

Načítám