Hlavní obsah

K největšímu italskému jezeru se sjíždějí sportovní nadšenci i znalci dobrého vína

Novinky, TravelPortal.cz

Lago di Garda se nachází na severu Itálie mezi Alpami a Pádskou nížinou. Vládne zde příjemné, až středomořské mikroklima a během letní sezóny se zde teploty pohybují okolo 30 °C. Když k tomu přidáte azurové odstíny hladiny jezera, můžete začít pochybovat, jestli jste stále ještě ve vnitrozemí, nebo u moře.

Foto: Shutterstock

Oblast v okolí Lago di Garda je právem nazývána zahradou Itálie.

Článek

Téměř jako u moře

Jezero a jeho okolí je vyhledávaným místem pro dovolenou všech věkových kategorií. Možností, kde strávit noc, je zde celá řada. Od přenocování pod stanem přes pronájem chatičky až po ubytování v luxusních hotelích či apartmánech. Severní oblast Lago di Garda proti jižní nabízí kontrast vysokých zelených hor s modrou hladinou jezera, a vytváří tak nezapomenutelnou podívanou. Na druhou stranu v jižní části je díky teplejší vodě příjemnější koupání. Promenády lemující písečné pláže ve vás vzbudí pocit, jako byste se ocitli na dovolené u moře.

Foto: Shutterstock

Jedním z nejoblíbenějších letovisek je Riva del Garda

Proleťte se nad Lago di Garda

Kolem jezera se nachází spousta zajímavých míst, která rozhodně stojí za to navštívit. Jedním z nich je malebné přístavní městečko Malcesine. Úzké uličky, barevné domky a nad nimi se tyčící gotický hrad dělají z Malcesine velmi charismatické místo.

Foto: Shutterstock

Městečku Malcesine dominuje hrad Castello Scaligero

Odtud se také můžete lanovkou vydat na horu Monte Baldo, která je dalším turisty velmi oblíbeným cílem. Z nadmořské výšky 2200 m se vám naskytne vskutku ojedinělý výhled na jezero. Ti odvážnější se mohou pokochat pohledem při tandemovém paraglidingovém seskoku z výšky 2000 m, který trvá téměř hodinu. Říká se, že jet k jezeru Lago di Garda a nepodívat se na Monte Baldo je skoro stejné, jako jet do Prahy a neprojít se po Karlově mostu.

Foto: Shutterstock

Na Monte Baldo vás vyveze unikátní lanovka, která se otáčí kolem své vlastní osy

Pro sportovce je Garda malým rájem

Milovníky outdoorových sportů toto místo přitahuje jako magnet. Kromě desítek kilometrů cyklostezek a cest pro pěší je zde více než tisíc lezeckých tras a ferrat s obtížností vhodnou pro začátečníky i profesionály. Nejvíce se sem však sjíždějí vyznavači windsurfingu a kitesurfingu. Nikde jinde v Evropě, přinejmenším vnitrozemské, nenaleznete vhodnější podmínky pro tyto sporty. Hlavním důvodem jsou především ideálně vanoucí větry, vznikající díky specifickému tvaru jezera a jeho poloze na okraji hor.

Foto: Shutterstock

Pro windsurfing jsou zde ty nejideálnější podmínky

Každý si tu najde to své

I ti, kteří nejsou vyloženě zapálení do sportovních aktivit, mohou u jezera Garda prožít báječnou dovolenou. Nejen děti budou zajisté nadšeny z návštěvy zábavního parku Gardaland, ve kterém se nachází více než 70 atrakcí pro malé i velké. Pokud však toužíte po klidu a rádi si dopřejete sklenku lahodného vína, vydejte se do města Bardolino, které se pyšní produkcí těch nejkvalitnějších vín. Jak se tento božský nápoj vyrábí, vám prozradí expozice zdejšího muzea. Dozvíte se něco o výrobním procesu, druzích vinné révy, ale také o správné chuti či barvě. Romantická procházka mezi vinicemi celý zážitek ještě umocní.

Foto: Shutterstock

Město Bardolino produkuje vyhlášená červená vína

Lago di Garda vám zkrátka naservíruje pestrou nabídku prázdninového vyžití, ať už hledáte místo pro sportovní aktivity, výlety do přírody, nebo si jen chcete užít dovolenou na pláži u vody.

Inzertní sdělení:

Vybírejte z milionů zájezdů - www.blue-style.cz

Související témata:

Výběr článků

Načítám