Hlavní obsah

Monínec propojí skipas se zážitkovou kartou

Právo, pes

Hned několik novinek si na nadcházející zimní sezónu přichystal Monínec, lyžařský areál nedaleko Sedlčan. Nejzajímavějším projektem je snaha změnit čipovou kartu, která se ve středisku používá jako skipas, na zážitkový poukaz pro region Toulava.

Foto: Profimedia.cz

Skiareál Monínec

Článek

Stačí kartičku otočit a rázem budete mít v Toulavě, regionu spojujícím Sedlčansko a Táborsko, něco zadarmo nebo alespoň s výraznou slevou. Zatím je v akci zahrnuto okolo 35 míst, v plánu jsou třeba Chýnovské jeskyně, Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře nebo zážitkový park Zeměráj nedaleko Orlické přehrady.

Kartička, která bude sloužit z jedné strany jako skipas do Monínce a z druhé jako zážitkový poukaz pro Toulavu, bude k vyzvednutí za vratnou zálohu 100 Kč. Vedle samotného skiareálu budou kartičky vydávat i toulavská informační centra (zatím je jich šest) a chystá se i distribuce třeba v pražském Ski a Bike centru v Radotíně. Vrátit ji ovšem budete moci zase pouze v Monínci.

Hurá přes překážky

Provozovatelé lyžařského centra se snaží návštěvníkům ulehčit plánování dovolené i nakupováním skipasu přes internet. Z telefonu nebo přes internetové stránky se přihlásíte unikátním 14místným kódem ze své karty a přes platební bránu odešlete peníze za tarif, který si vyberete.

S informací nahranou na kartičce už pak můžete minout pokladny a zamířit rovnou k turniketům. V areálu si můžete vyzkoušet i novinku Funline, zábavnou trať s klopenými zatáčkami, terénními vlnkami a dalšími bezpečnými překážkami.

Měl by to být jakýsi mezistupeň mezi sjezdovkou a snowparkem a určen je spíše pro začátečníky, kteří si tu vyzkoušejí projet jednoduchou terénní nerovnost. Trasa bude dlouhá 230 metrů, překážek bude zhruba 10.

Při ježdění bude sportovce sledovat kamera, a kdo si v mobilu zapne aplikaci net-o-peer, může si své výkony nahrávat. Na internetových stránkách se pak bude moci podívat, jak mu ježdění na překážkách šlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám