Hlavní obsah

Buenos Aires - hlavní město tanga

Hlavní město Argentiny najdeme na březích Rio de la Platy. V současné době patří k největším španělsky mluvícím městům na světě. Toto kulturní a kosmopolitní město zaujme většinu turistů, kteří ho navštěvují v hojném počtu.

Foto: Alena Knotková

Caminito

Článek

Město bylo založeno v 16. století jako Ciudad de Nuestra Señora Santa María del Buen Ayre. Od té doby se Buenos Aires rozvíjelo a rozrůstalo závratnou rychlostí. Místní obyvatelé hrdě se hlásící ke jménu „portéňos“ (lidé z přístavu) mají své kořeny hlavně v Evropě. Během let však zde vznikaly i další komunity z okolních států a Asie.

V Buenos Aires najdeme několik známých čtvrtí, které určitě stojí za návštěvu. Záleží jen na vás, kolik máte času a jak důkladně je prozkoumáte.

Foto: Alena Knotková

Buenos Aires

La Boca

Tradiční přístavní část města. Její historie je úzce spjatá s tangem a přistěhovalectvím. Slavná část Caminito je vlastně úzká ulička plná různobarevných domů a domečků a působí jako venkovní umělecké muzeum. Najdete zde obchůdků s řemeslnými výrobky, hudebníky a tanečníky tanga.

Foto: Alena Knotková

Caminito

San Telmo

Jedna z nejstarších částí Buenos Aires, která je plná historických uliček a domů v různých architektonických stylech. Mezi hlavní atrakce patří každou neděli starožitný trh, který pokaždé přiláká velké množství turistů i místních obyvatel.

Foto: Jana Jaderná America Tours

Hrobka Evy Peron

Recoleta

Jedna z nejvýstavnějších čtvrtí tohoto velkoměsta. Místo bylo založeno v okolí historického hřbitova, kde nalezneme hrobky nejslavnějších osobností argentinské kultury jako např. Evy Peron.

Foto: Alena Knotková

Plaza de Mayo

Hlavní zajímavosti Buenos Aires

Plaza de Mayo – historické náměstí v centru Buenos Aires, kde bylo město podruhé a definitivně založeno. Patří mezi hlavní místa pro důležité politické akce. Až do dnešních dob zde protestují pravidelně matky dětí odvlečených z domu v pohnutých dobách nedávné argentinské historie.

Foto: Jana Jaderná America Tours

Plaza de Mayo

Vládní palác – známý rovněž jako Casa Rosada (Růžový dům). Jeho barva se původně měnila podle politické strany, která momentálně vládla (bílá nebo červená). Neustálé změny vedly k výslednému vzezření budovy.

Avenida 9 de Julio – prochází městem ze severu na jih. Slavná široká třída tvoří rušnou tepnu v Buenos Aires.

Foto: Jana Jaderná America Tours

Obelisk

Obelisk – na malém náměstí Plaza de la Republica najdeme symbol města. Šedesát sedm metrů vysoký sloup byl odhalen při příležitosti 400. výročí prvního založení Buenos Aires

Foto: Jana Jaderná America Tours

Rytmy tanga znějí všude

Tango

Buenos Aires je světové hlavní město tanga, rytmů, které se pravděpodobně zrodily na březích řeky La Plata na konci 19. století jako směs evropských a afrických žánrů. Mnoho slov v písních, na něž se tančí, pochází ze slangu nebo z dialektu jazyka lidí žijících na břehu. Je možné, že některá slova pochází i od vězňů, kteří se chtěli tajně dorozumívat.

Foto: Alena Knotková

Tango

Dnes můžete tanečníky tanga vidět všude – na ulicích, v parcích i v barech. Mezi místními je velmi oblíbené večer navštěvovat představení tanga ve speciálních podnicích. Při konzumaci skvělého argentinského steaku si užijí příjemný večer.

Pokud máte v Buenos Aires více času, můžete si udělat výlet do delty řeky zvané Tigre, která je známá jako rekreační oblast. Za návštěvu stojí jistě i další zajímavosti jako např. fotbalový stadion Boca Juniors, kde hrál i slavný Maradona.

Autor : Alena Knotková America Tours

Anketa

Chtěli byste v Buenos Aires navštívit raději představení tanga nebo fotbal?
představení tanga
79,1 %
fotbalový zápas
20,9 %
Celkem hlasovalo 148 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám