Hlavní obsah

Velký okruh východní Kanadou: Den 13 - Vinice východní Kanady

Blíží se doba dovolených a někteří stále váhají, kam se vydat. Pro ně přinášíme sérii článků popisující zájezd do východní Kanady tak, jak ho vidí průvodce jedné renomované cestovní kanceláře, která je na trhu již mnoho let a zájezd má dokonale propracovaný. Je pak na každém cestovateli, zda pojede do Kanady sám, nebo s nějakou cestovní kanceláří.

Foto: Archiv

Maid of The Mist

Článek

Dnes máme dopoledne volno, odjíždíme až ve 12 hodin. Většina klientů toho využije k nákupu suvenýrů. Na Niagara Falls je největší výběr z celé cesty. Pak se odhlásíme z hotelu a po společném obědě jedeme k nákupnímu outletu. Tady prodávají zejména oblečení. Ve srovnání s evropskými cenami jsou tady ceny poloviční až třetinové. Všichni utrácejí poslední kanadské dolary a naplňují kufry k prasknutí.

Foto: Archiv

Vinice

Pak nás čeká opravdu poslední atrakce – návštěva velmi známé a renomované vinice Inniskillin. Krajina kolem řeky Niagara je několik desítek metrů pod profilem okolní krajiny. To vytvořilo specifické klimatické podmínky, ve kterých se velmi dobře daří pěstování vinné révy. Již včera, kdy jsme projížděli kolem řeky Niagara, jsme míjeli nespočet vinic a všechny nabízely testování vína.

Foto: Archiv

Vinice

Dnes se zastavíme v té nejslavnější. Jdeme na procházku po vinici, necháváme si vysvětlit specifika pěstování vína v této oblasti. V Kanadě se jedná o druhé nejznámější místo pro pěstování vína. Předčí ho jen Okanogan Valley v provincii Britská Kolumbie.

Foto: Archiv

Vinice

Pak klienti testují vzorky vína a nakupují suvenýry a někdo i vína na cestu domů. Inniskillin je světoznámá hlavně svojí produkcí ledového vína. S úzkými lahvemi, které tato vinice používá pro ledové víno, se můžete setkat v duty free shopech na mnoha letištích světa.

Poté jedeme přes město Hamilton směrem Pearsonovo letiště. Za 13 dnů jsme najeli necelé 3000 kilometrů a seznámili se životem v provinciích Ontario a Quebec. Kanada je obrovská a velmi hezká, je to jen malý kousek z toho co může klientům nabídnout.

Foto: KLM

Airbus A330-200

Na letiště přijíždíme tři hodiny před odletem. To je v USA a Kanadě nutné, kvůli přísným bezpečnostním požadavkům při odbavení klientů. Zpátky skupina letí s KLM přes Amsterdam. Dnes se dá v rámci jedné aliance přiletět s Air France a zpět letět s KLM. Budou tedy mít možnost srovnat služby těchto kooperujících dopravců. Poté, co mají všichni odbavená zavazadla a v ruce palubní vstupenky, se loučíme.

Foto: KLM

Airbus A330-200

Nashledanou příště třeba v západní Kanadě nebo Yukon Territory.

Autor: Jan Kužel America Tours

Anketa

Co byste chtěli na východě Kanady vidět?
Quebec
10,5 %
Montreal
12,1 %
Toronto
8,9 %
Niagara Falls
68,5 %
Celkem hlasovalo 190 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám