Hlavní obsah

Qatar Airways jsou podle studie nejlepšími aerolinkami

Novinky, mšv

Qatar Airways jsou nejlepší aerolinie na světě. Vyplynulo to z analýzy portálu AirHelp na základě desetitisíců uživatelských recenzí. Hodnotila se dochvilnost, kvalita služeb, ale také úroveň občerstvení. Druhou a třetí příčku obsadily společnosti American Airlines a Aeromexico.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aerolinie Qatar Airways první příčku obsadily už druhý rok v řadě. Kromě již zmíněných společností v první desítce figurují také společnosti Qantas, Austrian Airlines nebo Emirates. V rámci hodnocení se vyhlašovali také nejhorší dopravci, kde na nejspodnějších příčkách stanuly easyJet a Thomas Cook.

Portál AirHelp stanovil také nejlepší aerolinie operující v jednotlivých zemích, přičemž v Česku si nejlépe vedly Austrian Airlines, které jsou mimo to evropskou jedničkou, dále KLM Royal Dutch Airlines a LOT Polish Airlines.

Společnost ČSA skončila v celkovém hodnocení na 59. místě z 72, kdy za dochvilnost byla hodnocena 6 body a za kvalitu služeb 7,7 body z 10. Pro srovnání, vítězné Qatar Airways za dochvilnost obdržely 8,4 bodu a za kvalitu 8,5.

Kromě leteckých společností byla hodnocena také letiště, kde byla zohledněna rovněž kvalita služeb, obchodů a občerstvení, stejně tak dochvilnost. Nejlépe si vedlo katarské Mezinárodní letiště Hamad v Dauhá, následuje Mezinárodní letiště v Tokiu a Athénách.

Singapurské letiště Changi, které už několik let vítězí v cenách konkurenčního portálu Skytrax, skončilo sedmé. České Letiště Václava Havla Praha v žebříčku zcela chybí, důvodem bude zřejmě nedostatečné množství dat.

Nejhůře si vedla Letiště Eindhoven v Nizozemsku, Mezinárodní letiště Kuvajt a lisabonské letiště Portela, které obsadilo poslední 132. příčku.

Nejlepší aerolinie
JménoCelkové hodnocení
1. Qatar Airways8,23
2. American Airlines8,07
3. Aeromexico8,07
4. SAS Scandinavian Airlines8,07
5. Qantas8,04
6. LATAM Airlines8,01
7. WestJet7,96
8. Luxair7,90
9. Austrian Airlines7,90
10. Emirates7,80
Zdroj: AirHelp

Reklama

Výběr článků

Načítám