Hlavní obsah

V Japonsku mají první kavárnu, kde se mohou návštěvníci pomazlit s prasátky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kočičí kavárny nejspíš znáte. V japonském Tokiu ovšem otevřeli podnik, kde se mezi hosty prohánějí malí čuníci. Návštěvníci se s nimi mohou pomazlit, vyfotit si je nebo si zkrátka jen užívat jejich přítomnost, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku otevřeli prasečí kavárnuVideo: Reuters

 
Článek

Malá prasátka jsou stará dva až čtyři měsíce a neváží víc než pět kilogramů. Podle dosavadních návštěvníků je koncept, podobně jako jiné zvířecí kavárny, především terapeutický. „Nikdy by mě nenapadlo, že si prasátka a lidé mohou být svým vztahem tak blízcí. Jsem v práci dost vytížený, ale když se tady můžu mazlit, všechny starosti jsou náhle pryč,“ uvedl jeden z hostů podniku. „Mají roztomilé rypáčky. Tahle malá prasátka mě léčí,“ doplnil nadšeně další.

Zakladatelé podniku vybírali peníze na otevření na crowdfundingovém portálu, chtěli získat 2 miliony jenů (412 000 korun), o projekt byl ovšem takový zájem, že se vybralo dvakrát tolik peněz, píše server CNN. A to i přesto, že prasátka nejsou jako domácí mazlíčci v Japonsku obvyklá. „Chtěli bychom s čuníky obyvatele země více seznámit, třeba se pak stanou i členy rodin,“ uvedli zakladatelé kavárny Mipig v prohlášení. Kromě místních má být prasečí podnik samozřejmě i lákadlem pro zahraniční turisty.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🐾クラウドファンド半額達成いたしました🐾 支援していただい皆様、ありがとうございます💝🙏🏻 引き続きご支援をよろしくお願いします🙏🏻😭🧡 . . また最近では、Mipig Cafe がじゃらんニュース他、yahoo!ニュースにも掲載されました👏🏻✨ありがとうございます😍🧡https://headlines.yahoo.co.jp/article?a=20181220-00008767-jalan-life . それでは3月オープンまでもうしばらくお待ちくださいませ🐷 . @pintsizepigs . また、お問い合わせやご予約の返信が届いていないかたは迷惑メール設定や迷惑メールの受信ボックスを確認してみてください🙏🏻📩 #マイクロピッグ #ペット #かわいい #マイクロブタ #ミニブタ #micropig #動物 #animals #pet #petstagram #cute #halloween #love #animals #micropig #instadaily #ハロウィン #friends #photo #instapet #ブタ #小動物 #日本 #マイクロブタのいる生活 #piglet #pigstagram #piggy #動物好き #dog

Příspěvek sdílený mipig 日本初マイクロブタファーム (@jpmipig), Pro 22, 2018 v 10:38 PST

Není vlastně velkým překvapením, že se prasečí kavárna v Japonsku uchytila – v Zemi vycházejícího slunce už mají podniky, kde si mohou návštěvníci vychutnat kávu ve společnosti psů, sov, ježků, nebo dokonce plyšových Mumínků. Podle agentury Reuters funguje v zemi tisícovka zvířecích kaváren.

Reklama

Výběr článků

Načítám