Hlavní obsah

Za pár dní začíná letní letový řád. Z Prahy budou linky i do Zadaru či Newarku

Pražské letiště nabídne v létě přímé spojení do 162 destinací v 54 zemích světa. Do letního letového řádu tak přibude 14 nových míst, například Newark v USA či chorvatský Zadar. Zvýší se také počet dopravců. Letní letový řád začne platit od 31. března.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z nových linek povede i do chorvatského Zadaru.

Článek

Do Prahy bude v létě létat celkem 69 dopravců, z toho čtyři noví. „Jde o potvrzení, že se nám dlouhodobě daří motivovat stále větší množství leteckých společností k otevírání nových linek z Prahy, což v konečném důsledku znamená širší nabídku leteckých spojení pro cestující,” uvedl šéf pražského letiště Václav Řehoř. Novými dopravci v Praze jsou Air Arabia, SCAT Airlines, SunExpress a United Airlines.

Letní letový řád nabídce 16 dálkových destinací, což je nejvíce v novodobé historii pražského letiště. Novinkami mezi nimi bude letiště Newark poblíž New Yorku nebo kazašský Nur-Sultan (dříve Astana). K novým destinacím v nabídce letiště patří například také Casablanka, Florencie nebo Billund. Z tradičních dovolenkových míst, kam čeští turisté dosud jezdí převážně autem, přibudou Pescara nebo Zadar.

V rámci letního letového řádu se bude nově létat také do Ammánu, Marrákeše, Šardžá, na pařížské Beauvais a moskevské letiště Žukovskij. Do těchto míst se ovšem z Prahy létalo už v zimě.

Nejvíc do Itálie

Nejvíce linek z Prahy bude během letošní letní sezony směřovat do Itálie, a to do 17 destinací. Následuje Velká Británie s 16 destinacemi a Španělsko s Řeckem shodně po 12 destinacích.

Pražské Letiště Václava Havla v loňském roce odbavilo rekordních 16,8 milionu cestujících, což je meziročně o devět procent více. Zvýšil se i počet vzletů a přistání, který vzrostl téměř o pět procent na 155 530 pohybů.

Nové destinace v letním letovém řádu:
Ammán, JordánskoRyanair
Nur-Sultan (Astana), KazachstánSCAT Airlines
Billund, DánskoRyanair
Bournemouth, Velká BritánieRyanair
Casablanca, MarokoAir Arabia Maroc
Florencie, ItálieVueling
Marrákeš, MarokoRyanair
Moskva/Žukovskij, RuskoUral Airlines
Newark/New York, USAUnited Airlines
Paříž/Beauvais, FrancieRyanair
Pescara, ItálieRyanair
Stockholm/Skavsta, ŠvédskoRyanair
Šardžá, Spojené arabské emirátyAir Arabia
Zadar, ChorvatskoRyanair
Zdroj: Letiště Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám