Hlavní obsah

Nejčistším aerolinkám dominují asijské. Prvenství má Japonsko

Novinky, mšv

Japonské aerolinie All Nippon Airways jsou těmi nejčistšími. Zvítězily v anketě společnosti Skytrax, která je založená na hodnocení uživatelů. Asijské letecké společnosti dominují celé první pětce, mezi evropskými jsou třeba Swiss na osmém místě či Lufthansa na desátém.

Foto: Profimedia.cz

Japonské All Nippon Airways jsou nejčistšími aerolinkami. Ilustrační foto

Článek

Uživatelé měli aerolinie hodnotit na základě udržování pořádku, v potaz se brala celková čistota, konkrétně pak uklizená sedadla, koberce, nejrůznější panely a samozřejmě i toalety. Nejlépe si vedla právě japonská společnost All Nippon Airways následovaná tchaj-wanskými aerolinkami EVA Air. V těsném závěsu jsou jihokorejské Asiana Airlines, Singapore Airlines a Japan Airlines.

Do výběru 30 nejčistších společností se nedostaly žádné britské, americké ani české. Asijské dominují celému žebříčku, nejlépe hodnoceným evropským dopravcem je Swiss Air na osmém místě. Na desátém ho následuje německá Lufthansa, na třináctém rakouské Austrian Airlines. Nizozemské KLM mají 24. pozici, za nimi jsou finské Finnair a Air France jsou 28.

Anketa je dále rozdělena i podle konkrétních regionů. Například nejčistšími aerolinkami v Africe jsou South African Airlines, pro Austrálii a Pacific to jsou Air New Zealand. Severní Americe dominuje společnost Air Canada, Jižní Americe Azul Airlines, zatímco Střednímu východu Qatar Airways.

Žebříček společnosti Skytrax patří k těm nejuznávanějším v letectví, portál běžně vyhlašuje třeba i nejlepší letiště. Tím bylo loni už pošesté v řadě zvoleno singapurské Changi.

Nejčistší letecké společnosti:
1. All Nippon Airways
2. EVA Air
3. Asiana Airlines
4. Singapore Airlines
5. Japan Airlines
6. Cathay Pacific Airways
7. Qatar Airways
8. Swiss Internation Air Lines
9. Hainan Airlines
10. Lufthansa
Zdroj: Skytrax

Reklama

Výběr článků

Načítám