Hlavní obsah

Obyvatelé nejfotografovanější pařížské ulice mají plné zuby lidí, chtějí brány

Novinky, mšv

Obyvatelé pařížské uličky Rue de Crémieux chtějí na jejích obou koncích nainstalovat brány. Ty by měly zastavit turisty, kteří dychtí po fotce s tamními barevnými domky. Místní si stěžují, že kvůli tomu nemají špetku soukromí a jejich domovy se mění spíše v peklo, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Pařížská ulička je známá pastelovými domky.

Článek

Rue de Crémieux je údajně nejfotografovanější pařížskou ulicí. Svými pastelovými barvami přitahuje množství uživatelů Instagramu, situace se ale vyhrotila natolik, že místní lidé tlačí na úřady, aby při vstupu nainstalovaly brány, které nezvané návštěvníky zadrží. „Pro fotografy je to možná ráj, ale pro nás je to spíš peklo,“ tvrdí místní obyvatel Antoine.

O víkendech je podle něj v uličce i kolem 200 lidí, kteří se před domky fotí. „Náš jídelní stůl je hned za okny, takže vidíme, jak kolem stále někdo chodí. Rapeři, co tu i dvě hodiny natáčejí nějaká videa, nebo skupiny žen na rozlučce se svobodou, které tu hodiny křičí. Popravdě vás to dost znechutí,“ dodává Antoine.

Stejný názor sdílí i jeho sousedka Anne, podle níž lidé vůbec nerespektují soukromí místních obyvatel a neuvědomují si, že v domech opravdu někdo bydlí. „Mají za to, že jsou zkrátka ve veřejném prostoru, a nechovají k nám vůbec žádný respekt,“ tvrdí.

Místní obyvatelé oslovili radnici 12. pařížského obvodu a požadují, aby ulici o víkendech zcela uzavřela. Stejně tak by měla být Rue de Crémieux nepřístupná po určitých hodinách. Město chce najít řešení ještě před létem a aktuálně promýšlí možnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám