Hlavní obsah

Dvě malé děti procestovaly díky svým rodičům už půlku světa

Novinky, mšv

Nechodí ještě ani do školy, ale čtyřletá Esme a roční Quinna už viděli kus světa. Procestovali díky rodičům množství zemí a vyzkoušeli si věci, o kterých jejich vrstevníci snad ani nemohou snít: túru na Machu Picchu, kempování v národním parku Yosemite, pozorování medvědů v Kanadě. A to je jen drobný výčet toho, co rodinka světoběžníků už zažila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Manželé cestují i s malými dětmiVideo: Caters News, AP

 
Článek

Na první výpravu se Karen Edwardsová a její manžel Shaun Bayes vypravili už v roce 2015. Od té doby jsou s několika přestávkami na cestách. „Vše začalo na mojí první mateřské dovolené s Esme. Když jí byl pouhý půlrok, rozhodli jsme se vyrazit do Singapuru. Na cestách jsme pak strávili dalších 10 měsíců, než jsme zamířili zpět domů,“ popsala Edwardsová agentuře Caters News.

Příbuzní si o manželích nejprve mysleli, že se zbláznili a cestování s malými dětmi neschvalovali. Postupem času si ovšem zvykli. „Naštěstí se cestování líbí Quinnovi, stejně jako Esme,“ doplňuje Edwardsová. Její dcera zatím stihla navštívit kolem 40 zemí, roční Quinn kolem 28. A to napříč všemi světadíly — rodina už společně byla v Hongkongu, Kolumbii, Panamě nebo třeba na Bali.

Foto: Profimedia.cz

Rodina při cestách nevynechala například Kanadu a slavné modré jezero Moraine.

„Nejprve jsme s oběma vyrazili na zkušební dobu. Quinnovi bylo teprve sedm měsíců, chtěli jsme zjistit, zda to zvládneme, protože předtím jsme se mohli věnovat jen jednomu dítěti. Vyrazili jsme na nenáročnou dovolenou na Mallorcu, abychom se přesvědčili, že bude všechno v pohodě. Po návratu do Londýna jsme se sbalili a odjeli téměř na rok,“ řekla.

Prodají i dům

Manželé výlety financovali díky pronájmu svého domu a penězům z prodaného auta. Nyní se rozhodli zbavit i domu. Ze získaných prostředků by si chtěli zrenovovat dodávku a cestovat mimo jiné i v ní. Děti si prý na životní styl velmi přivykly a nejsou s nimi žádné obtíže.

Foto: Profimedia.cz

Menšímu ze sourozenců je teprve něco málo přes rok, poznávání si ale prý užívá.

Foto: Profimedia.cz

Starší Esme už s rodiči navštívila kolem 40 zemí.

Rodiče se teď těší na nová dobrodružství, která se svými potomky podniknou. „Viděli jsme mnoho z jihovýchodní Asie a Ameriky, tak bychom rádi vyrazili na nějaká neokoukaná místa, ideálně na nějaký roadtrip mimo Evropu. Zjistili jsme, že nejsnazší způsob cestování s dětmi je v dodávce, tak se po nějaké poohlížíme, abychom ji zrenovovali,“ dodala Edwardsová. Cesta rodinky světoběžníků zřejmě povede do Kazachstánu a jeho okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám