Hlavní obsah

Vila rumunského diktátora i sex na pyramidě. Nezajímavější články rubriky Cestování roku 2018

Novinky, mšv

Ještě než se rok 2018 nachýlí ke konci, připomeňte si články, které letos v rubrice Cestování patřily k těm nejzajímavějším. Byly to například proslulá hanojská železniční ulička, benátská restaurace, která návštěvníkům naúčtovala astronomickou částku za jídlo, návštěva vily rumunského diktátora Ceaușeska nebo rozhovor s Češkou, která tři roky žila na indonéském Lomboku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Výsměch kvůli jménu

Kvůli nezvyklému jménu Abcde se malé holčičce začal smát zaměstnanec amerických aerolinií Southwest Airlines. Při pohledu do dívčina pasu propukl v smích a jméno, kterým se v USA může chlubit zhruba 328 dětí, ukazoval i svým kolegům. Matka holčičky byla událostí velmi rozladěna.

Rajská zahrada v Praze

O skryté zahradě pod Nuselským mostem neví ani celá řada Pražanů. Štáb Novinek do ní zavítal s kamerou, aby zdokumentoval umělecká díla, která zaplňují skoro každý její kousek. V zahradě je ale i množství originálních altánů a vstupních portálů. Kdysi na tomto místě stál ateliér sochaře Karla Nováka, v jehož dílně působilo mnoho dobových umělců.

Železniční ulička v Hanoji

Je to jedna z nejžhavějších turistických atrakcí vietnamského hlavního města. Návštěva hanojské železniční uličky je ale i pořádný adrenalin, vlaky kolem turistů i místních projíždějí v bezprostřední blízkosti. Navzdory jistému pocitu nebezpečí se místo stalo v posledních letech doslova hitem a jeho snímky zaplavují sociální sítě cestovatelů.

Jídlo za majlant

Zážitek na celý život si odnesla skupinka turistů, která za docela normální oběd v jedné benátské restauraci dostala účet na zhruba 29 000 korun. Událostí byl pobouřen i starosta města a do bistra za trest dorazila hygiena a uložila majitelům tučnou pokutu. Tak alespoň víte, jakému podniku se v severoitalském městě vyhnout.

Špatná recenze za letu

Hrubě nespokojen byl s letem společnosti Malaysia Airlines bloger Josh Cahill, který se může pyšnit miliony sledujících na serveru YouTube. O svůj zážitek se rozhodl podělit už během letu, jenže tato informace se donesla k posádce, která se mladíkovi rozhodla zbytek letu pořádně osolit a znepříjemnit mu ho ještě víc. Za celou událost se nakonec omlouval i ředitel společnosti.

Diktátorova vila

V letošním roce jste s námi mohli nahlédnout do vily někdejšího rumunského diktátora Nicolae Ceaușeska. Takzvaný jarní Palác je od března 2016 zpřístupněn veřejnosti a turisté v něm mohou být svědky toho, v jakém přepychu celá rodina žila. Lidé se po revoluci nestačili divit, když zjistili, že vila disponovala i vlastním vnitřním bazénem nebo domácím kinem.

Tři roky v Indonésii

Skutečně autentické zážitky nasbírala při svém tříletém pobytu v Indonésii Češka Monika Bérešová. Domovem se jí stal ostrov Lombok, který sousedí s Bali, není ale zdaleka tak turistický. Mentalita lidí, zvyky, životní prostředí, ale i živelné katastrofy, na to vše přišla v rozhovoru řeč.

Znesvěcení pyramid

Ke konci roku světem proletěla zpráva o dánském fotografovi, který se svojí kamarádkou vyšplhal na Velkou pyramidu v Egyptě a na jejím vrcholu následně prováděl či předstíral sexuální akt. Poté, co se vše dozvěděly úřady, fotograf uvedl, že sex byl jen simulovaný. Ať to bylo jakkoli, Egypťanům hnul pořádně žlučí.

Studna boha hromu

Fascinující přírodní atrakci mají při pobřeží amerického Oregonu. Říká se jí Thórova studna a jméno nese po vikinském bohu hromu. Patří k hojně navštěvovaným místům západního pobřeží Spojených států amerických, oslnivá je při přílivu, ale i odlivu, kdy lze nahlédnout i do jejího nitra.

Osamělý areál v Koreji

Lyžování není zrovna jihokorejským národním sportem. Dosvědčují to fotografie opuštěného skiareálu u vesničky Heul-ri, která leží asi hodinu jízdy od Pchjongčchangu, dějiště letošních olympijských her. Střediskem se prohání už leda tak vítr a kromě něj je jediným dalším zvukem, který občas naruší ticho, vrzání starých lanovek.

Reklama

Výběr článků

Načítám