Hlavní obsah

Výletní loď na své palubě poprvé ponese horskou dráhu

Novinky, tcs

Provozovatelé mamutích výletních lodí udělají pro to, aby zabavili pasažéry, téměř cokoliv. Na lodích jsou skluzavky i například lezecké stěny. Americká společnost Carnival Cruise Line teď ale pořádně přitlačila na pilu. Na palubě své nové lodi Mardi Gras nechá postavit nefalšovanou horskou dráhu.

Nová výletní loď bude mít jako první na své palubě horskou dráhuVideo: Carnival Cruise Line

 
Článek

Výletní loď, která má být uvedena do provozu v roce 2022, ponese na své palubě horskou dráhu o délce 244 metrů. Cestující se na ní budou moci projet rychlostí až 64 kilometrů za hodinu ve výšce 57 metrů nad hladinou moře a budou mít přitom výhled do všech směrů.

Horská dráha ponese název Bolt: Ultimate Sea Coaster a její výrobu má na starosti tradiční mnichovská firma Maurer Rides, která se na výrobu špičkových atrakcí specializuje. Výjimečné mají být i vozíky horské dráhy. Budou mít podobu motorek a lidé si na nich budou moci sami určovat rychlost.

„Mardi Gras bude nejinovativnější loď vůbec s opravdu speciálními atrakcemi, které bude vévodit Bolt – první horská dráha na moři,“ uvedla v oficiálním prohlášení prezidentka společnosti Carnival Cruise Line Christine Duffyová.

Stavba samotné obří lodi započne v roce 2020, uvádí Daily Mail. Půjde o největší loď společnosti a jako první v Severní Americe bude poháněna zkapalněným zemním plynem (LNG). Domovský přístav bude mít ve floridském Port Canaveral.

Reklama

Výběr článků

Načítám