Hlavní obsah

Neznámá japonská pláž se stala fotografickou senzací

Novinky, mšv

Nebývalou vlnu popularity zažívá jedna z pláží na japonském ostrově Šikoku. Chichibugahama byla prakticky neznámá, dokud veřejnost neobjevila její fotografický potenciál při západech slunce. Odstíny růžové či ohnivě červené barvy promítnuté na obloze se staly takovým hitem, že je teď kilometrová pláž doslova obsypaná lidmi, píše The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Západ slunce na pláži (ilustrační foto)

Článek

Kdo o ostrově Šikoku nikdy neslyšel, tak se jedná o nejmenší ze čtyř hlavních japonských ostrovů. Často bývá kvůli svým větším sourozencům zahraničními turisty přehlížen. Přitom se na něm nachází 88 posvátných chrámů nejslavnější japonské poutní cesty, vodopády, rokle a také nyní už slavná pláž Chichibugahama.

Vítězný snímek fotografické soutěže z roku 2016

V roce 2016 uspořádala turistická organizace města Mitojo fotografickou soutěž. Jejím vítězem se stal snímek dvou dětí, jejichž siluety se odrážejí na poklidné hladině moře při západu slunce. Focen byl právě na Chichibugahamě. Díky nesporně dramatickému snímku si organizace uvědomila, jaký poklad před nimi leží a jak velký turistický potenciál pláž má.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

香川県 父母ヶ浜〜〜〜😍💓 . 日本でもこんな写真が撮れるとは…😍✨ . . 干潮のときに見れる現象で、ちょうど夕陽の時間と重なっていい感じに😆💓 . キレイな鏡張りになるには風が吹いてないことも条件みたいだけん、ラッキーやった😍🙏 . . . . 香川のおすすめたくさんコメントありがとうございました!!おかげさまで楽しめました〜〜〜😍😆💕 . 明日は広島の宮島と山口の下松周辺へ向かう予定です!! . 雨やけん写真は難しいかな〜〜〜😭😭室内とか、食べ物とかまたオススメあったら教えてもらえたら嬉しいでーす😍✨ .

Příspěvek sdílený ゆっきー (@yukitoku75), Zář 28, 2018 v 7:16 PDT

Jeden ze zaměstnanců organizace, Akijoši Kuramoto, byl rovněž nadšeným fotografem, který si obzvlášť liboval právě v efektu zrcadlení na vodní hladině. Vypravil se proto na pláž, výsledné snímky uveřejnil a dalším nadšencům poradil, jak docílit podobného výsledku.

Popularita pláže nerostla sice hned raketově, ale letos byla cestovní společností Jalan zvolena nejlepším místem v Japonsku, kde pozorovat západy slunce. A to jen během léta nalákalo na 50 000 lidí k návštěvě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

. 天啊也太美😭日本也有「天空之鏡」💕 不用去南美洲也可以欣賞到天空之鏡的美景❤️ 來四國香川縣的這片長海灘便可以拍到這樣的效果了🌅 這裡更被選為「日本夕陽百選」之一呢✨ 美的真的會讓人感覺去了天堂😭😭 給大家一個小提醒✨相機貼近地面才能拍到這樣的效果📸 建議穿輕便的服裝前往喔👍🏻 詳細資訊快按進IG首頁🤓 - 感謝 @yukari_1220_gram 的分享💓 ありがとうございます!💓 - ✔️標註 #wafoo_japan 跟大家分享日本旅遊景點跟美食吧! 🔍更多旅遊資訊到Facebook搜尋Wafoo - 玩日本 #父母ヶ浜 #父母之濱 #父母濱 #天空之鏡 #天空 #夕陽 #鹽湖 #自然 #日本旅行 #日本秘境 #香川縣 #三豊市 #海濱 #秘景 #絕景 #日本旅遊 #日本美食 #chichibugahama #kagawa #mitoyo #beach #sunset #japantravel #mirror #skymirror #natural #niceview #saltlake #wafoo_scenery

Příspěvek sdílený wafoo - 玩日本 (@wafoo_japan), Srp 20, 2018 v 8:35 PDT

Pláž lze právem označovat za turistického skokana. Někteří lidé urazí celé hodiny cesty, jen aby se na ní mohli vyfotit a užít si onu nespornou romantiku západu slunce, který se zrcadlí na vodní hladině. A když zrovna nevyjde počasí, neodradí to návštěvníky od toho, aby se vrátili napříště a zkusili štěstí znovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám