Hlavní obsah

Jako přednosta stanice. Ve Walesu lze přespat v nádražní budově

Novinky, mšv

Vyhledáváte netradiční ubytování? Pokud máte v plánu vyrazit na sever Walesu, můžete složit hlavu v bývalé nádražní budově, která nyní slouží jako penzión. Nachází se nedaleko historického města Conwy v obci Tal-y-cafn a její týdenní pronájem vyjde v přepočtu na 7300 korun. Ráno můžete navíc rovnou naskočit na vlak, který tudy stále projíždí.

Foto: Profimedia.cz

Železnice, u níž dům leží, je stále funkční.

Článek

Bývalý dům přednosty stanice vyjde nejlevněji, pokud se ubytují čtyři lidé. V takovém případě totiž každý zaplatí za noc jen devět liber, což je 263 korun. Hosté v budově naleznou velký obývací pokoj, dvě ložnice i kuchyň.

Nádraží je navíc dobrým výchozím bodem pro výlety do okolí, jelikož vlaky tudy stále projíždějí a na znamení zastavují. Nocležníci by ale měli zpozornět, první souprava zastávkou projíždí už v půl šesté ráno.

Foto: Profimedia.cz

První vlak stanicí projíždí už v 5:30 hodin.

Vlakem se lze vydat v obou směrech — směrem na jih až do města Blaenau Ffestiniog, které slouží jako dopravní uzel, a odkud mohou turisté pokračovat dále do svých destinací.

Návštěvníky netradičního ubytování může lákat i blízkost typické velšské hospody, kde si mohou dát tradiční pochutiny. Stejně tak se nedaleko nachází botanická zahrada Bodnant Garden, která spadá pod britskou organizaci National Trust, jež se zabývá ochranou památek a přírody v Anglii, Walesu a Severním Irsku.

Směrem na sever pak leží město Conwy, kde se nachází mohutný středověký hrad. Zajímavostí je také nejmenší dům ve Velké Británii, který je uznán i Guinnessovou knihou rekordů.

Reklama

Výběr článků

Načítám