Hlavní obsah

Thajská pláž známá ze snímku s DiCapriem zůstává zavřená na neurčito

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajská pláž Maya Bay známá z filmu Pláž s Leonardem DiCapriem se od června do září, tedy mimo hlavní sezónu, uzavřela turistům kvůli ochraně korálů. Mělo jít o dočasné řešení. Úřady ale oznámily, že zůstane nepřístupná i nadále, a to na neurčitou dobu, píše server Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letos v dubnu obléhaly známou filmovou pláž davy turistůVideo: Reuters

 
Článek

Každý den pláž, která se nachází na ostrově Phi Phi Leh, navštívilo na 5000 turistů. Kvůli tomu velmi trpěla okolní příroda, zejména koráli a mořští živočichové. Jelikož příroda potřebuje více času na uzdravení, rozhodl se thajský odbor národních parků a divoké přírody prodloužit zákaz vstupu na pláž.

„Uzavření na čtyři měsíce nestačilo. Potřebujeme nejméně rok, možná dva, aby se příroda dala do pořádku. Zejména korálové útesy, ale i třeba okolní porost mangrovů,“ uvedl ředitel odboru národních parků Songtham Sukswang.

Foto: Profimedia.cz

Maya Bay si zahrála ve snímku Pláž s Leonardem DiCapriem. Její krásu ale turisté nebudou obdivovat ještě dlouho.

Rozhodní prodloužit zákaz vstupu podle listu Bangkok Post rozlítilo organizátory turistických výletů, kteří se bojí, že přijdou o spoustu peněz. Podle předsedy turistického spolku pro oblast Koh Phi Phi Wattrapola Chantharara se zákaz dotkne celé oblasti, protože turisté budou muset překopat své plány a zřejmě vyrazí někam úplně jinam. Chanthararo se proto chce v následujících týdnech zabývat možnými alternativami.

Zátoka Maya Bay nejčastěji hostila turisty z provincie Krabi nebo z Phuketu. Při počtu kolem 5000 návštěvníků denně to dělá 1,82 miliónu lidí ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám