Hlavní obsah

V Mělníku vrcholí 80. ročník vinobraní, očekává se až 30 tisíc lidí

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

V Mělníku si během tohoto víkendu užívají milovníci vína. Propukl tady už 80. ročník tradičního vinobraní, které je jedno z největších v republice. Součástí byl historický průvod, který odstartoval hlavní sobotní program.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Lidé si užívají mělnického vinobraní, které potrvá do neděle

Článek

Na pódiích se střídají kapely, mezi stánky se tlačí tisíce lidí. „Očekáváme, že návštěva za celý víkend bude kolem 30 tisíc lidí,“ řekl místostarosta Mělníka Petr Volf.

V neplacené zóně na náměstí Karla IV. a v jeho okolí se odehrává pouť s nejrůznějšími atrakcemi. V placené zóně v historickém centrum města, kam je vstupné na jeden den 150 korun, na celé vinobraní 200 korun, je plno stánků místních i moravských vinařů a další občerstvení, k tomu zní hudba.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Letos se radnice rozhodla k vratným plastovým kelímkům, aby zabránila velkému množství odpadu

Letos je na zdejším vinobraní novinka v podobě zálohovaných plastových kelímků. Radnice tím bojuje proti vzniku obrovského množství odpadu. Stánkaři tak prodávají nápoje výhradně do těchto zálohovaných nádob, případně do skleniček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám