Hlavní obsah

Benátská kavárna čelí kritice. Za čtyři nápoje naúčtovala přes 1000 korun

Novinky, mšv

Benátky opětovně čelí kritice, respektive jeden z podniků. Návštěvníka kavárny na náměstí sv. Marka zaskočilo, když za dvě kávy a dvě obyčejné vody musel zaplatit 43 eur, tedy zhruba 1100 korun. Není to první případ, kdy byli návštěvníci některého z benátských podniků šokováni vysokou částkou na účtence, přestože jejich objednávka byla víceméně skromná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Juan Carlos Bustamente, jenž navštívil Caffe Lavena na nejznámějším benátském náměstí, byl částkou velmi překvapen. Nicméně zaplatil a fotografii účtenky poté zveřejnil na sociálních sítích, aby vyjádřil svůj údiv. Jeho příspěvek sdílelo kolem 10 000 lidí. Vysoká cena je prý účtována všem, kteří chtějí sedět ve venkovní části podniku, v nejslunečnějším místě náměstí. Těm, kterým je scenérie ukradená, si prý kávu mohou dopřát vevnitř za pouhých 1,25 eura, píše Telegraph.

V Benátkách se nejedná o první případ, kdy podniky čelí kritice za nesmyslně vyšponované ceny. Ke zřejmě nejvyhrocenější situaci došlo letos v lednu, kdy měli návštěvníci restaurace Osteria da Luca zaplatit za tři steaky, rybu a vodu v přepočtu přes 29 000 korun.

Turisté se ihned obrátili na policii, aby podali oficiální stížnost, a k celé věci se vyjádřil i benátský starosta Luigi Brugnaro. Na restauraci si o několik dní později došláply úřady a napařily jí pokutu za nedodržení hygienických norem. [celá zpráva]

Co se týče samotného Caffe Lavena, v roce 2013 byli čtyři turisté nuceni za čtyři espresa zaplatit 95 eur, tedy přes 2000 korun. A nebyli sami s takovou zkušeností. Na portálu TripAdvisor 25 procent návštěvníků ohodnotilo kavárnu jako příšernou nebo slabou. Ale zatímco někomu částky přijdou vysoké, jiní jsou ochotni je vzhledem k pitoresknímu prostředí tolerovat, upozorňuje server Independent.

Reklama

Výběr článků

Načítám