Hlavní obsah

Ven z Dubaje. Emirát láká turisty na odpočinek v horách

Novinky, mšv

Emirát Dubaj by turistům rád ukázal, že má co nabídnout i mimo město. Turisty chce proto nalákat do regionu Hatta u hranic s Ománem, kde se mohou návštěvníci kochat horskou scenérií a jezery nebo starobylými památkami. První projekty se otevřou ještě letos.

Foto: Dubai Tourism

Scenérii zatím zdobí nápis, již letos se zde otevřou první ubytovací zařízení.

Článek

Region Hatta není u Dubaje vyloženě blízko, nachází se asi 130 kilometrů od jeho centrální části. Doposud ho k rekreaci využívali zejména obyvatelé emirátu, nově se má stát častějším cílem turistů, kterých do metropole míří kolem 16 miliónů ročně, z toho přes 70 000 z České republiky.

„Hatta je proslulá nádhernou krajinou – jsou zde hory, jezera, farmy, přehrady, čerstvý vzduch a rozvíjející se ekoturistické projekty,“ uvedl Meraas Abdul Al Habaj, předseda představenstva skupiny Meraas, která má rozvoj regionu na starost.

Kromě samotné přírody budou moci turisté obdivovat také desítky hliněných domků, mešitu nebo staré vojenské věže. V oblasti se má brzy otevřít zážitkové centrum a interaktivní informační středisko.

V první fázi rozvoje regionu se mají otevřít horské chaty o 20 pokojích, které nabídnou výhledy na okolní hory. Návštěvníci budou moci také přenocovat v ojedinělém typu hotelu sestávajícího z karavanů postavených na březích přehrad obklopených malebnými horami.

V druhé fázi by se pak mělo otevřít několik nových gastronomických míst pro místní i návštěvníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám