Hlavní obsah

Nové pařížské muzeum umožňuje vstoupit přímo do známých obrazů

Novinky, mšv

Neopakovatelný zážitek slibuje svým návštěvníkům nové pařížské muzeum. Atelier des Lumières, jenž se tento týden otevírá, umožňuje vstoupit doslova do známých obrazů. V galerii je totiž umístěno na 120 videoprojektorů, které díla promítají na stěny, podlahu i strop a umožňují lidem být skutečně jejich součástí, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Nevšední expozici obstarává 120 videoprojektorů.

Článek

Všechny projekce vyobrazují díla dvou vídeňských rodáků, zřejmě slavnějšího Gustava Klimta a modernisty Friedensreicha Hundertwassera. Jednotlivé obrazy doprovází také vhodně zvolená hudba.

Foto: Profimedia.cz

Muzeum vystavuje díla vídeňských umělců Gustava Klimta a Friedensreicha Hundertwassera.

„Digitální technologie používaná k tvůrčím procesům se stala impozantním prostředkem pro šíření informací a je schopna vytvářet vazby mezi obdobími, dynamiku, zesílit emoce a oslovit co největší publikum,“ uvedl ředitel Bruno Monneir ze společnosti Culturespaces, která muzeum zřizuje.

Foto: Profimedia.cz

Ředitel organizace nastínil, že v budoucnu by muzeum mělo pořádat další velkolepé výstavy.

Muzeum vzniklo díky úspěchu podobného projektu — Carrières de Lumières — který rovněž zaštítila společnost Culturespaces. Vedení dodalo, že nová instituce, jejíž název znamená Studio světel, bude domovem monumentálních výstav.

Reklama

Výběr článků

Načítám