Hlavní obsah

Fotograf vyobrazil sever Skotska jako fantaskní krajinu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenáři turistického průvodce Rough Guides zvolili loni Skotsko nejkrásnější zemí na světě. Při pohledu na snímky fotografa Alessia Putzu není těžké přijít na to proč. Dramatická kopcovitá krajina s jezery, vodopády, útesy a vřesovišti okouzlila už nejednoho cestovatele. Obzvlášť působivé je pak divoké severní pobřeží spolu s Hebridami a ostrovem Skye.

Foto: Profimedia.cz

O romantické výjevy není na severu Skotska nouze. Na snímku je výběžek Butt of Lewis.

Článek

Téměř jako krajina z mýtů, vikingských příběhů nebo z fantasy působí příroda na ostrově Skye. Zejména na něm a dalších ostrovech Vnitřních Hebrid londýnský fotograf Alessio Putzu dva týdny tábořil, toulal se a pořizoval snímky tamních krás. Zaměřil se při tom na pobřežní lokality, které na jeho fotografiích působí spíše jako pestrobarevné akvarelové malby.

Foto: Profimedia.cz

Fotograf se zaměřoval především na pobřežní oblasti.

Ačkoli fotografův výlet narušovaly časté přívaly deště, nezabránilo mu to v trpělivém čekání na příznivé podmínky k fotografování. „Zastihl mě opravdu silný déšť, ale to k focení krajiny patří. Jste součástí všech okolních elementů a snažíte se jen přírodu zachytit v tom nejlepším možném světle,“ cituje fotografa server The Sun. Putzu dodává, že doba, kterou na Hebridách strávil, pro něj byla neuvěřitelnou inspirací.

Foto: Profimedia.cz

Skalní útvary Mangersta mohou vzdáleně připomínat jehly.

Foto: Profimedia.cz

Cesta k majáku Neist Point vede přes idylický útes.

Na fotografových snímcích nechybí známé dominanty severu Skotska jako například maják Rua Reidh, pobřeží u vesničky Luskentyre na ostrově Harris, skalní oblouk na ostrově Lewis nebo maják Neist Point na Skye, k němuž vede úchvatná cesta přes vysoký útes čnící z moře. „Chtěl jsem z počasí vytěžit víc, proto jsem zamířil třeba k útesům Mangersta při západu slunce, kdy jsou kameny krásně nasvětleny,“ popisuje fotograf jeden z přírodních úkazů, který může připomínat jehly.

Foto: Profimedia.cz

Vnitřní Hebridy disponují působivou přírodou.

Krásné scenérie se nacházejí i ve vnitrozemí ostrova Skye. Patří k nim například takzvané Vílí tůňky, vodopády s jezírkem, v němž se mísí několik odstínů barev od temně smaragdové až po tyrkysově modrou. Dá se v nich i koupat, na což si ale vzhledem k nízké teplotě troufnou jen otužilci. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám