Hlavní obsah

Nejdelší letecká linka má konkurenci. Z Houstonu do Sydney se letí 17,5 hodiny

Novinky, mšv

Loni byla spuštěna nejdelší letecká linka na světě. Směrem z novozélandského Aucklandu do katarského Dauhá ji provozují aerolinky Qatar Airways a let trvá kolem 17 hodin a 30 minut. Časově srovnatelná je i nově spuštěná linka z amerického Houstonu do australského Sydney, která je ovšem kratší o nějakých 706 kilometrů. I tak se ale bezesporu může řadit mezi nejdelší letecké trasy na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Linku provozuje společnost United Airlines a server Independent upozorňuje, že fakticky přiletí letadlo do Sydney dva dny po opuštění Houstonu. Jeden den cestující ztrácejí kvůli přeletu mezinárodní datové hranice. Naopak při zpáteční cestě mají dorazit zhruba 75 minut před časem odletu. Ze Sydney se totiž odlétá v 11:50 hodin dopoledne a přílet do Houstonu je stejný den v 10:35 hodin dopoledne.

Let je z drtivé většiny veden nad Pacifikem. „Chceme dostát našemu závazku klientům, kteří nazývají Houston domovem, ale také miliónům zákazníků, kteří ho každoročně využívají jako přestupní stanici do dalších destinací,“ uvedl prezident společnosti Scott Kirby. Starosta Houstonu se zase těší, že bude moci v texaském městě přivítat mnoho australských návštěvníků.

Nová linka je druhá nejdelší, kterou United Airlines provozují. Rekord drží trasa mezi Los Angeles a Singapurem spuštěná loni v březnu. Ta je na vzdálenost dlouhá 14 113 kilometrů, tedy o 426 kilometrů kratší než linka z Aucklandu do Dauhá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám