Hlavní obsah

Novoroční ohňostroj v Dubaji usiluje o zapsání do knihy rekordů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyla by to Dubaj, kdyby se nepokusila opět posunout hranice. Tentokrát se o to bude pokoušet se svým novoročním ohňostrojem, který bude usilovat o zapsání do Guinnessovy knihy rekordů. Podle informací, které zveřejnil server Gulf News, by se nemělo jednat pouze o tradiční ohňostroj, ale i velkolepou světelnou show. Detaily jsou ovšem drženy pod pokličkou.

Light Up 2018 teaserVideo: Emaar

 
Článek

Jako tradičně bude ohňostroj (potažmo světelná show) instalován na nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa. Stovky zkušených profesionálů na ni podle developerské společnosti Emaar Properties nyní instalují potřebná zařízení, na což se můžete podívat v přiloženém videu. Spektákl nazvaný Light Up 2018 bude možné sledovat všude po dubajském centru i skrze velké obrazovky, nejlépe bude viditelný zřejmě pod samotným mrakodrapem.

„Schováváme si letos pár překvapení. Na Nový rok rozzáříme oblohu inovativní show, která oslní svět a dostane Dubaj a Spojené arabské emiráty do hledáčku celého světa,“ uvedlo zastoupení městské části Downtown Dubai.

Nejednoznačné prvenství

Společnost Emaar k tomu dodala, že představení doslova zlomí světové rekordy. Z toho by se dalo odvodit, že dubajská show se jich pokusí pokořit více. Podle Guinnessovy knihy rekordů totiž nelze jednoznačně určit jeden největší ohňostroj.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadal ohňostroj v Dubaji v prvních minutách roku 2016.

Nejrozsáhlejší výbuch z jedné rachejtle byl zaznamenán v roce 2014 na japonském festivalu na Honšú, rekord za výbuch v největší výšce drží právě Dubaj, za nejvíce rachejtlí vypuštěných za minutu rovněž. Vůbec největší přehlídka ohňostrojů se podle knihy rekordů uskutečnila v roce 2016 na Filipínách.

Oslavy příchodu roku 2018 začnou v Dubaji v pět hodin tamního času. Ohňostroji bude předcházet fontánová show. Velkolepý večírek bude pokračovat až do jedné hodiny v noci. Ti, kteří se nebudou moci dostavit osobně, budou moci událost sledovat živě přes internet.

Reklama

Výběr článků

Načítám