Hlavní obsah

Potopené letadlo má do letoviska u Rudého moře přitáhnout potápěče

Novinky, mšv

Záměrné potápění letadel na mořské dno je tak trochu trendem posledních let. Svůj podvodní letoun už mají také u jordánského letoviska Akaba. Místní úřady doufají, že tato nová neotřelá atrakce přitáhne více amatérských i profesionálních potápěčů ke zkoumání vod Rudého moře. To obecně platí za jedno z nejlepších moří pro potápění. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rudém moři potopili vojenské letadlo, má přitáhnout potápěčeVideo: Reuters

 
Článek

Bývalé armádní letadlo, které od minulého čtvrtka spočívá na mořském dně, bude prakticky nepřehlédnutelné. Je totiž poměrně velké, mělo kapacitu 200 vojáků, a ještě disponovalo nákladovým prostorem na vojenské vybavení.

Šéf ekonomického odboru města Akaba Nasser Shraideh doufá, že příchozí potápěči novou atrakci ocení. Doplňuje totiž už dříve potopený tank i loď. „Jedná se o přidanou hodnotu, umocní zážitek z potápění, protože zájemci budou moci plavat nejen okolo, ale i do samotných útrob letadla,“ uvedl Shraideh.

Místní instruktorka potápění věří, že letadlo bude nejlepším potápěčským místem široko daleko. Už jen kvůli tomu, že ho obklopují korálové útesy a také pro rozmanitost okolního mořského života. „Lidé milují vraky. A tady jich je už několik, což jistě zapříčiní, že budou lidé o Akabě uvažovat jako o své dovolenkové destinaci,“ tvrdí instruktorka Tara Artnerová, jež je původem z Kanady.

Turismus patří v Jordánsku k jednomu z klíčových hybatelů ekonomiky. Podle údajů tamního Ministerstva turismu do země loni zavítalo kolem 3,8 miliónu zahraničních návštěvníků, kteří zde navíc strávili minimálně jednu noc, píše agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám