Hlavní obsah

Manželskou postel v byznys třídě nabízí jako první na světě Qatar Airways

Pasažéři aerolinek Qatar Airways si při cestování mohou nově dopřát mnohem větší pohodlí. Katarská společnost totiž jako první na světě představila ve svých letadlech dvoulůžkovou postel. Tu si prozatím budou moci dovolit cestující v byznys třídě na denní lince z Londýna do katarského Dauhá, aerolinka však plánuje rozšíření. Záběry poskytla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Qatar Airways nabízejí jako jediné aerolinky na světě manželskou postelVideo: AP

 
Článek

Manželskou postel je možné vytvořit odstraněním panelu mezi sousedními sedadly. Využít této služby však mohou pouze cestující v byznys třídě na místě zvaném jako Qsuite. To viceprezident společnosti Qatar Airways pro Evropu Jonathan Harding agentuře AP popsal jako „prvotřídní produkt v byznys třídě“.

Qsuite má ale i jiná využití. Ze sedadel si zde může až čtyřčlenná skupinka cestujících vytvořit i jakýsi soukromý prostor, který je vhodný jak pro obchodní jednání, tak pro rodiny s dětmi.

Pohodlí dvojlůžka však není pro každého, za jednosměrný let v Qsuite podle serveru The Points Guy zaplatíte přibližně 4300 dolarů (téměř 100 tisíc korun).

Služba je navíc prozatím využitelná pouze v Boeingu 777 na denní lince z Londýna Heathrow do hlavního katarského města Dauhá. Aerolinka ale plánuje rozšíření, pohodlný spánek na prostorné posteli si prý cestující budou v brzké době moci užít také na linkách z Paříže a z New Yorku.

Reklama

Výběr článků

Načítám