Hlavní obsah

Praha má přímé letecké spojení s katarským Dauhá

Katarské státní aerolinie Qatar Airways od pondělí zahajují přímé letecké spojení z Prahy do katarského Dauhá. Spojení bude společnost provozovat denně letounem Airbus A320, který má 12 míst v business a 132 míst v ekonomické třídě. Pro české cestující je tato linka zajímavá především tím, že otevírá nové možnosti spojů do mnoha exotických destinací.

Nová přímá linka spojuje Prahu s DauháVideo: Novinky

 
Článek

Praha se mezi novinky letového řádu katarské společnosti dostala spolu se světovými metropolemi, jako jsou Rio de Janeiro, Canberra nebo Dublin. Celkem společnost provozuje 150 pravidelných leteckých linek po celém světě.

Pro pražské letiště otevření linky do Dauhá znamená druhé přímé spojení na Arabský poloostrov po Dubaji ve Spojených arabských emirátech. Tuto již velmi dobře zavedenou linku provozují tamější aerolinky Emirates.

Na nejdelší leteckou linku světa

Pro cestující je nová linka do Dauhá možností pro využití další nabídky přestupních linek z katarské metropole. Ty směřují do velkého množství asijských, ale i jiných exotických destinací.

Zajímavostí je pak určitě možnost v Dauhá nastoupit na linku do novozélandského Aucklandu. Ta je aktuálně nejdelší pravidelnou leteckou linkou na světě. Překonává vzdálenost 14 534 kilometrů a let trvá zhruba 17 hodin a 30 minut. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám