Hlavní obsah

Karvinský zámek Fryštát chystá speciální prohlídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Fryštát v Karviné o víkendu nabídne speciální prohlídkový okruh, jehož součástí bude i seznámení s dílem anglického dramatika Williama Shakespeara. ČTK to ve středu řekla mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová.

Foto: Petr Študent, Profimedia.cz

Zámek Fryštát.

Článek

Víkendová akce je zaměřená především na rodiny s dětmi. „Překvapením neděle bude shakespearovské divadlo, program doplní speciální okruh s přilehlým kostelem. Projet se bude možné kočárem, město připravilo také odpolední procházky po zámeckém parku, které budou zdarma včetně výkladu,“ uvedla Swiderová.

Prohlídky jsou v sobotu plánovány od 10.00 do 17.00 a v neděli od 13.00 do 17.00. Prohlídková trasa vede zámkem přes šest komnat a pak spojovací chodbou do kostela Povýšení svatého Kříže, kde jsou k vidění vzácné středověké fresky. Celý víkend budou průvodkyně oděny v dobových kostýmech.

„V neděli pak zábavnou interaktivní formou seznámí návštěvníky zámku ostravská Stará aréna s celým dramatickým dílem anglického dramatika a básníka. Divadelní šedesátiminutovka se jmenuje Klasika na zámku aneb sen z moci svatojánské a bude se odehrávat v jednotlivých pokojích zámku,“ podotkla Swiderová. V každém z pokojů návštěvníci uvidí ukázku z jiné Shakespearovy divadelní hry, například z Romea a Julie, Hamleta nebo ze Zkrocení zlé ženy.

Připraveny jsou i bezplatné hodinové prohlídky zámeckého parku s průvodcem, a to po oba víkendové dny vždy v 15.00 a v 17.00.

Reklama

Výběr článků

Načítám