Hlavní obsah

I pod ledovým Grónskem se ukrývá nádherný podmořský svět

Novinky, Linda Nguyenová

Potápění a podmořský svět se běžně pojí spíše s teplými moři. To, že život bují i ve vodách kolem Grónska, chce ukázat potápěč Alexander Benedikt. Ten přináší jedinečné záběry z moře kolem ledového ostrova. Ukazuje unikátní a poklidné scenérie ze světa ukrývajícího se pod masou ledovců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poznejte Grónsko z trochu jiného úhluVideo: Caters News, AP

 
Článek

Pod izolovanou ledovcovou čepicí v Tasiilaqu doplul Benedikt až k rozlehlé ledovcové trhlině, která se pod hladinou zachovala v celé velkoleposti. „Už se potápím 20 let, ale jen málo míst se vyrovná Grónsku. Vždycky jsem se tu chtěl potápět, rozhodně nezklamalo mé očekávání,“ prohlásil Benedikt.

V krajině, kde teplota klesá do minusových teplot očekával Benedikt ledovou pustinu, ale místo toho ho překvapilo, když uviděl svět pulzující životem s nejúchvatnějšími tvory, které kdy zahlédl. Arktická medúza, fluoreskující krevety, světlem mihotající se bílí zadožábří plži Nudibranch.

Uchvácený krásou zdejší krajiny Benedikt prohlásil: „Už předtím jsem viděl tyto zvláštní plže a medúzy, ale nikdy ne takové, jako zde. Bylo to neskutečné a nikdy na to nezapomenu,” tvrdí.

Reklama

Výběr článků

Načítám