Hlavní obsah

Do New Yorku letos přijel rekordní počet turistů

Počet turistů, kteří letos navštívili New York, překonal očekávání i loňský rekord a je nejvyšší v historii. Přijelo více než 60 miliónů turistů, o 1,8 miliónu více než loni. Drtivou většinu tvoří Američané z jiných částí USA, počet turistů ze zahraničí se odhaduje na více než 12 miliónů. Nejvíce přijelo Britů a Číňanů, oznámili zástupci tamního turistického sektoru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

New York láká jak na tradiční atrakce typu sochy Svobody, Central Parku, čtyřhvězdičkových restaurací či broadwayských show, ale zájem návštěvníků se přesouvá i mimo horní Manhattan. Turisté s oblibou navštěvují památník obětem 11. září, nové Whitneyho muzeum amerického umění nebo Finanční čtvrť. Poznat chtějí i další městské části, jako je Brooklyn, Queens, Staten Island a Bronx.

Před 40 lety, kdy město sužovala finanční krize a kriminální gangy, by byl takový trend nemyslitelný. „Nové hotely teď nevznikají pouze na Manhattanu, ale po celém městě,” řekl podle agentury Reuters Christopher Heywood, mluvčí organizace NYC & Company, která se stará o propagaci města.

Přibližně 80 procent návštěvníků New Yorku tvoří obyvatelé jiných částí USA. Největší ekonomický zisk ale městu přinášejí zahraniční návštěvníci. Za prvními Brity se letos umístili Číňané, kteří tak vystřídali Kanaďany. Čtvrté místo patří turistům z Brazílie.

Reklama

Výběr článků

Načítám