Hlavní obsah

Největší opuštěný zábavní park světa se bourá, nadšenci tam rychle míří

Novinky, mšv

Japonský Nara Dreamland je největší opuštěný zábavní park na světě. Přitahuje mnoho nadšených průzkumníků, jenže ti teď mají možná jednu z posledních příležitostí se do parku vypravit. V říjnu totiž začala jeho demolice a na jeho místě vyroste pravděpodobně obytná zóna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opuštěný zábavní park dlouho přitahoval dobrodruhyVideo: Media Drum World/Caters News, AP

 
Článek

Do parku u japonského města Nara se nedávno vypravil také dvacetiletý americký urbexer (průzkumník opuštěných budov), známý pouze jako Michael. Pořídil dost možná jedny z posledních záběrů celého areálu.

Je těžké si představit, že z takových míst zůstanou jen vzpomínky
Michael, urbexer

„Nara Dreamland byl na vrcholu mého seznamu míst, která chci navštívit. Jediné, co o něm však vím, je to, že byl silně inspirován Disneylandem a byl uzavřen před deseti lety,“ řekl mladík.

Dominantou byl hrad i horská dráha

Park byl skutečně inspirován kalifornským Disneylandem, což napoví i jeho dominanta, kterou je růžový hrad, variace na zámek Šípkové Růženky. Nara Dreamland byl otevřen v roce 1961, ale před deseti lety kvůli nízké návštěvnosti nadobro zavřel.

V nedaleké Osace byl totiž v roce 2001 otevřen jiný zábavní park, a to Universal Studios Japan, který byl novější a modernější a návštěvníky lákal více.

Jednou z hlavních atrakcí Dreamlandu byla dřevěná horská dráha, inspirovaná tou na newyorském Coney Islandu, nebo bobová dráha.

Foto: Profimedia.cz

Růžový hrad byl inspirován hradem Šípkové Růženky v kalifornském Disneylandu.

„Pro ty, co vyrostli jako já na Disneyho parcích, je zajímavé vidět tytéž atrakce, ale opuštěné,“ vypráví Michael. Dodává, že podobná místa působí až surrealisticky, protože je těžké si představit, že z kdysi tak šťastných míst mohou o dekády později zůstat jen vzpomínky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám