Hlavní obsah

Přespání ve skutečné rakvi? Letošní Halloween bude na Draculově hradě stát za to

Novinky, mšv

Velmi netradiční zážitek čeká o letošním Halloweenu na dva vyvolené. Výherci soutěže ubytovací služby Airbnb budou moci o strašidelném svátku přespat na proslulém transylvánském hradu hraběte Draculy, ve skutečnosti valašského knížete Vlada Napichovače. Zážitek jim zpestří pravá upírská romantika v podobě rakví nebo absence stříbra a česneku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pro nocležníky jsou na Draculově hradě připraveny rakveVideo: AP

 
Článek

Hrad Bran se stal populární turistickou atrakcí především díky tomu, že byl inspirací pro spisovatele Brama Stokera, autora hororového příběhu o upíru Draculovi. Rumunskou národní památku díky tomu navštíví přes 630 000 lidí ročně. O letošním Halloweenu bude navíc hostit unikátní přespání pro jeden pár. Poprvé za 70 let tak v hradu zůstane někdo celou noc.

„Letos si bereme na mušku jednu z nejlegendárnějších mytologických postav, což je kritérium, které Dracula určitě splňuje. Umístili jsme hrad Bran na Airbnb a dva výherci budou mít jedinečnou možnost spát v opravdových rakvích, a určitě nebudou jíst česnek, dotýkat se stříbra nebo se koukat do zrcadla,“ říká Ekaterina Kukurenková z ubytovací služby a dodává, že nocležníci prožijí skutečně pravou upírskou noc. Ta začne jejich příjezdem na hrad koňským povozem.

Hlad po upírech roste

Před samotným ulehnutím do rakví polstrovaných rudým sametem, bude hostům naservírovaná večeře. Čerstvá krev ovšem na jídelníčku nebude, zastoupí ji červené víno. Nicméně výhercem se stane ten, kdo napíše nejoriginálnější příspěvek o tom, co by řekl skutečnému Draculovi, kdyby ho potkal.

Podle marketingového ředitele památky navíc hlad po upírské tématice stále narůstá. „Když Bram Stoker vydal v roce 1897 svůj příběh, vyvolal zděšení a strach. V té době to byla kuriozita, ačkoli lidé ve skrytu duše chtěli podobné gotické romány číst,“ tvrdí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hrad Bran je hlavní turistickou atrakcí RumunskaVideo: Reuters

Zvláštností je, že ačkoli je hrad s Vladem Napichovačem spojen, podle agentury AP jeho majitelem nebyl. Měl ho využít pouze během svého pobytu v Transylvánii. Podle jiných pramenů zde byl dva měsíce vězněn znepřáteleným maďarským králem, a to kolem roku 1462.

Draculův hrad je jedním z netradičních míst, které se snaží ubytovací služba Airbnb nabízet a kterým se snaží svůj sortiment okořenit. Uplynulý víkend se například odehrálo přenocování ve slavném hudebním studiu Abbey Road v Londýně. [celá zpráva]

Anketa

Chtěli byste také přespat na Draculově hradě?
Ano, lákalo by mě to
60 %
Ano, ale bál/a bych se
16,4 %
Ne
23,6 %
Celkem hlasovalo 110 čtenářů.

Co je Airbnb?

Služba Airbnb se specializuje na zprostředkování ubytování. Uživatel si založí vlastní profil, skrze který nabízí své prostory ke krátkodobému pronájmu cestovatelům. Ti poté ubytování hodnotí a doporučují ostatním.

Firma byla založena v srpnu 2008 v americkém San Francisku a v současnosti inzeruje přes milión nabídek po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám