Hlavní obsah

Hluboká očekává letos tisíce návštěvníků

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nejvyhledávanější místa v Jihočeském kraji patří Hluboká nad Vltavou. Už nyní tam míří tisíce turistů na místní sportoviště, vyhlášený zámek, do Zoo Ohrada nebo Alšovy jihočeské galerie. Ubytovatelé i poskytovatelé služeb počítají v hlavní sezóně se stoprocentní obsazeností.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Mezi nejnavštěvovanější místa v Jihočeském kraji patři Zoologická zahrada Ohrada v Hluboké nad Vltavou.

Článek

„Už v loňské hlavní sezóně jsme měli stoprocentní obsazenost ubytovacích kapacit a služeb. V letošní to bude i vzhledem k mezinárodní situaci podobné, protože řada lidí se rozhodla trávit dovolenou v České republice,“ řekl Právu starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa.

Je pravda, že naše nabídka služeb se stále rozrůstá a hodně pomohlo i dokončení dalších úseků cyklostezky z Českých Budějovic.
Tomáš Jirsa, starosta Hluboké nad Vltavou

Dále upozornil, že už v těchto dnech je město plné cyklistů a také dětí s rodiči, kteří dovádějí na místních sportovištích. „Je pravda, že naše nabídka služeb i aktivit se stále rozrůstá a hodně pomohlo také dokončení dalších úseků cyklostezky z Českých Budějovic. Cyklisté a inline bruslaři k nám vyrážejí z největšího jihočeského města i v odpoledních hodinách po práci. Denně je na cyklostezce až tři tisíce lidí. Otevírají se také stále nové podniky a nyní například přibyla cukrárna přímo v centru. Ve městě je 35 restaurací,“ pochvaloval si Jirsa.

Nabízí spoustu aktivit

Jirsa zmínil, že úroveň jednotlivých služeb a jejich pestrost se neustále zvyšují a inovují. Město také udělalo nové internetové stránky, kde si každý může dopředu zamluvit ubytování, službu nebo akci.

Na hlavní stránce tak každý nalezne v nabídce například Adrenalin park, s lanovým centrem, které je součástí Sportovně relaxačního areálu, adventure minigolf, badminton, baseball, bowling, golf, hokejové centrum, jachting, jízdu kočárem, kulturní centrum s kinosálem, petanque, krytý i venkovní bazén na plavání, plážový volejbal, ale také celou řadu památek, tipů na výlety a podobně.

„Snažíme se podnikatelům vyjít vstříc a myslím, že jsme ohledně služeb naprosto srovnatelní se zahraničními vyhlášenými letovisky,“ poznamenal Jirsa, který připustil, že mezi dílčí problémy Hluboké patří v hlavní sezóně parkování a také některým lidem v blízkých Bavorovicích vadí průjezd cyklistů a inline bruslařů ze stezky.

„Návštěvnosti vévodí samozřejmě hlubocký zámek a také zoologická zahrada, ale ani ostatní aktivity v Hluboké rozhodně nezaostávají,“ uzavřel Jirsa.

Reklama

Výběr článků

Načítám