Hlavní obsah

Před kavárnou plnou bodlin stojí fronty nedočkavých hostů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V japonském Tokiu nedávno otevřela zvířecí kavárna, jejímž tahákem je několik desítek ježků. Od samého začátku má u návštěvníků mimořádný úspěch. Na kávu v tomto podniku si lidé neváhají počkat.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Od víkendu bude ve Ski areálu Razula v provozu také snowtubing.

Článek

Nový tokijský podnik dostal název Harry. Jedná se vlastně o hříčku slov, protože „hari“ znamená v japonštině jehla. A pomyslných jehel je v této kavárně skutečně mnoho. Trčí ze hřbetů 20 až 30 ježků, kteří se stali magnetem pro nekonečné zástupy návštěvníků.

Hodina mazlení a hraní s ježkem vyjde hosty podle agentury Reuters v přepočtu na 213 Kč ve všedních dnech a o 70 Kč dráž během svátků. Co by to bylo za zážitek, kdyby si návštěvníci s ježkem neudělali pěkné selfie. Ani focení tu proto není zakázané.

Důkazem obřího zájmu o návštěvu ježčí kavárny je fakt, že během jejího otevření lidé stáli frontu a zaměstnanci je museli dovnitř pouštět postupně. Přesto se nenechali odradit a vyčkali. Návštěvu kavárny si pochvalují i zahraniční hosté, kteří oceňují unikátnost takto blízkého kontaktu s ježky.

V Japonsku jsou ježci prodáváni a chováni jako domácí mazlíčci celkem běžně, navzdory tomu má kavárna nadále množství rezervací.

Zvířecí kavárny jsou po celém světě a vesměs se těší velké oblibě. Hosté mohou zavítat do kaváren s kočkami, králíky, sovami, jestřáby i hady...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám