Hlavní obsah

Letní letový řád letiště Václava Havla nabídne nové destinace i dopravce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od neděle platí na pražském letišti Václava Havla letní letový řád, jehož sezóna potrvá až do 29. října. Nabídne celkem 62 dopravců, z toho sedm nově, a přímé spojení do 143 míst po světě, v rámci nichž čeká cestující 16 novinek.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

České aerolinie obnovily po více než dvou letech spojení do Oděsy na Ukrajině. Nově se pak z Prahy cestující dopraví do britského Birminghamu, Skopje v Makedonii či chorvatského Záhřebu, kam kromě ČSA létá z Prahy nový dopravce Croatia Airlines. Taktéž nový dopravce Luxair pak nabídne lety do Lucemburku.

Zvláště z pohledu letních dovolených budou atraktivní lety do korsické destinace Ajaccio, italského Rimini či Alghera na Sardinii. Tyto destinace nabídne společnost SmartWings.

Společnost Transavia nabídne lety do nizozemského Eindhoveru, dopravce Volotea zase rozšíří portfolio francouzských destinací, a to o Marseille a Toulouse. EasyJet doplní nabídku evropských destinací o švýcarskou Basilej.

Od 22. června by měl být zahájen provoz na pravidelné lince do Šanghaje, který by měly zajišťovat čínské aerolinky China Eastern Airlines. Záměrem letecké společnosti Sichuan Airlines je od poloviny června propojit ČR s Čínou také linkou Chengdu-Praha.

Výčet sedmi nových dopravců zahrnuje Air Canada rouge, Croatia Airlines, China Eastern Airlines, Luxair, SprintAir, Transavia, Qatar Airways Cargo a UPS.

Vzdušný obr

Další horkou novinkou započaté sezóny bude první linka z Prahy operovaná Airbusem A380, největším dopravním letadlem světa, které má kapacitu 519 míst. Stroj by měl přepravovat cestující na lince mezi Prahou a Dubají ve Spojených arabských emirátech, a to od 1. května pod společností Emirates.

Nejvíce linek leteckých dopravců bude během této sezóny směřovat do Itálie (16 destinací), Velké Británie (13 destinací) a Španělska (12 destinací). Následují Rusko, Francie a Řecko s 10 destinacemi spojenými s Prahou přímou pravidelnou linkou.

Mezi nejoblíbenější destinace s nejvyšším počtem spojení z Letiště Václava Havla Praha budou stejně jako loni patřit Moskva, Paříž, Frankfurt, Amsterdam a Varšava, jak uvedlo Letiště Václava Havla ve své tiskové zprávě.

Nové destinace letního letového řádu Letiště Václava HavlaLetecké společnosti
Ajaccio (Francie)SmartWings
Alghero (Itálie, ostrov Sardinie)SmartWings
Basilej (Švýcarsko)easyJet
Birmingham (Velká Británie)České aerolinie
Dauhá (Katar)Qatar Airways Cargo
Eindhoven (Nizozemsko)Transavia
Kazaň (Rusko)České aerolinie
Marsa Alam (Egypt)Air Cairo
Marseille (Francie)Volotea
Oděsa (Ukrajina)České aerolinie
Rimini (Itálie)SmartWings
Skopje (Makedonie)České aerolinie
Toulouse (Francie)Volotea
Ufa (Rusko)České aerolinie
Záhřeb (Chorvatsko)České aerolinie, Croatia Airlines
Lucemburk (Lucembursko)Luxair

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám