Hlavní obsah

Rakousko a Německo varují před dopravními zácpami o Velikonocích

Na německých a rakouských dálnicích se od nadcházejícího víkendu čekají rozsáhlé zácpy. Velikonoční prázdniny začínají totiž nejen v Rakousku, ale i v sedmi německých spolkových zemích včetně sousedního Bavorska. Autokluby ADAC a ÖAMTC upozorňují především na hrozící kolony na německo-rakouské hranici, přes kterou na lyžování do Alp každoročně míří i řada turistů z Česka.

Článek

Právě na německých a rakouských silnicích vedoucích k oblíbeným alpským lyžařským střediskům bude podle rakouského autoklubu ÖAMTC situace nejhorší. S komplikacemi přitom počítá ve dvou vlnách. Už tuto sobotu začnou velikonoční prázdniny nejen žákům v Rakousku, ale i v lidnatých německých spolkových zemích, jakými jsou Bavorsko, Bádensko-Württembersko, Severní Porýní-Vestfálsko či Berlín.

Druhou vlnu dopravních komplikací ÖAMTC očekává na Velký pátek, kdy bude chtít na prodloužený víkend do hor vyrazit nejen řada Němců a Rakušanů, ale třeba právě i Čechů, kteří budou mít v pátek státní svátek letos poprvé.

Kolony zhorší hraniční kontroly

Dlouhé kolony by se mohly tvořit především na německo-rakouské hranici, na níž se kvůli migrační krizi provádějí policejní kontroly. Nejhorší situace bude podle autoklubů panovat na dálničních hraničních přechodech Walserberg/Marzoll nedaleko Salcburku, Suben/Pocking jižně od Pasova a Kufstein/Kiefersfelden jižně od Mnichova.

Při cestě do italských lyžařských středisek se na hranicích velké komplikace nečekají. Plánované kontroly v Brennerském průsmyku zatím nejsou v platnosti. S největšími zácpami je třeba podle mluvčího německého autoklubu ADAC Andrease Hölzela počítat na přechodech při návratu z Rakouska do Německa na Velikonoční pondělí.

„Už dříve jsme mívali na Velikonoční pondělí zácpy. Nyní máme ještě i hraniční kontroly," uvedl Hölzel.

Reklama

Výběr článků

Načítám