Hlavní obsah

Jedna z nejznámějších pláží Evropy z pohledu adrenalinových nadšenců

Novinky, fis

Pokud jste některou ze svých dovolených strávili na ostrově Zakynthos, možná jste navštívili tamní nejpopulárnější pláž Navagio. Přinejmenším byste o ní alespoň slyšeli. Něco vám to říká? Ano, je to ta s rezavým lodním vrakem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedna z nejznámějších pláží Evropy z jiného pohleduVideo: douggs, Newsflare.com

 
Článek

V souvislosti s vrakem u řecké pláže Navagio koluje množství povídaček. Tvrdí, že loď ztroskotala záměrně, protože šlo o pojistný podvod, jiné zase vyprávějí, že loď pašovala alkohol a cigarety. Tak či tak, rezavé torzo, které se tam rozpadá od roku 1980, patří k nejspolehlivějším tahákům ostrova.

Pláž Navagio je tří stran obehnaná vysokou hradbou skal, voda je tam průzračná s tyrkysovým odstínem. Toto romantické místo vyhledávají jak turisté mířící za odpočinkem, koupáním a chytáním bronzu, tak i adrenalinoví sportovci.

Oblíbenou disciplínou je tam base jumping, při kterém odvážlivci seskočí z travnatého vrcholku skály a řítí se střemhlav dolů k pláži. Hladké přistání do písku pak zajistí padák.

Ostrov Zakynthos patří k nejnavštěvovanějším z řeckých ostrovů. Patří také mezi nejzelenější. Pláž Navagio naleznete v severozápadní části ostrova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám