Hlavní obsah

Turkish Airlines ruší kvůli sněhu stovky letů

Novinky, fis

Sněhová kalamita v Istanbulu přiměla leteckou společnost Turkish Airlines zrušit více než 300 pondělních a úterních letů ve směru z i do turecké metropole. Informovala o tom agentura Reuters. Sníh a mráz způsobují dopravní komplikace mimo jiné také v Německu a Švýcarsku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli sněhu byly zrušeny lety na istanbulském letištiVideo: Reuters

 
Článek

Turkish Airlines vyzvaly cestující, ať si předem zjistí informace o svých letech, než se vydají na cestu, aby následně zbytečně nečekali dlouhé hodiny na letišti. V Istanbulu hustě sněží od konce minulého týdne. Obdobné počasí tam má podle Reuters trvat po většinu tohoto týdne.

Silný mráz zkomplikoval v pondělí také provoz na letišti v německém Frankfurtu nad Mohanem, kde bylo potřeba před startem rozmrazovat některá letadla. Podle mluvčího společnosti Fraport, spravující tamní letiště, se rozmrazování týkalo asi 50 ze 180 odletů, čímž došlo k řadě zpoždění v letovém plánu.

Mrazivé počasí zdrželo v pondělí i švýcarskou železniční dopravu. V ranních a dopoledních hodinách komplikovaly provoz zamrzlé koleje či signální zařízení. Omezení se dotklo i provozu na hlavním nádraží v Curychu.

Reklama

Výběr článků

Načítám