Hlavní obsah

Chorvatsko loni navštívilo více turistů. Nejvíce si polepšil Záhřeb

Počet turistů v Chorvatsku se loni zvýšil o 8,3 procenta na více než 14,1 miliónu. Počet přenocování v hotelech se pak zvýšil o 6,8 procenta na 78,6 miliónu nocí. Češi byli podle počtu přenocování v hotelech jednou z nejpočetnějších skupin zahraničních turistů v zemi, podle počtu turistů pátou. Vyplývá to z údajů, které zveřejnilo chorvatské ministerstvo cestovního ruchu.

Foto: Profimedia.cz

Chorvatské město Rovinj na Istrii

Článek

Počet domácích, tedy chorvatských, turistů loni stoupl o 10,3 procenta na 1,4 miliónu. Větší příliv návštěvníků loni zaznamenaly všechny turistické destinace.

Největší zájem je o Istrii, kde se počet turistů zvýšil o 8,7 procenta na 3,5 miliónu. Téměř čtvrtina turistů si tak loni při cestě do Chorvatska vybrala právě Istrii, poloostrov v Jaderském moři. Mezi populární lokality této části Chorvatska patří města Rovinj, Poreč, Pula, Novigrad či Rijeka...

Nejvíce se zvýšil počet turistů v hlavním městě Záhřebu, a to o 12 procent na 1,02 miliónu. Metropole se v poslední době rozhodla podpořit mimo jiné adventní turistiku. Ta do města přitáhla tisíce nadšených turistů z Chorvatska i zahraničí. [celá zpráva]

Nejvíce turistů do Chorvatska přijelo z Německa, téměř 2,2 miliónu. Následovaly Slovinsko, Rakousko a Itálie. Také počet turistů z České republiky stoupl, a to o 3,6 procenta na téměř 725 000. Jejich podíl na počtu přenocování byl 6,5 procenta. Počet turistů z Ruska naopak loni o 24,3 procenta klesl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám