Hlavní obsah

Psí světoběžnice objevuje s paničkou města duchů

Novinky, fis

Tříletá bulteriérka Claire cestuje se svou paničkou Alice van Kempenovou po opuštěných evropských lokalitách a poslušně pózuje na uměleckých fotografiích. Na výsledných obrázcích je díky fence propojena vyžilost vylidněných prostor s životem.

Foto: Alice van Kempenová, Profimedia.cz

Psí modelka Claire

Článek

Společná pouť začala přibližně před dvěma lety, když bulteriérka Claire doprovodila svou majitelku do belgického města duchů Doel. Tehdy se zrodil nápad, aby čtyřnohá „modelka“ pózovala na všech fotkách.

„Ona miluje pózování, skutečně. Nikdy jsem neviděla bulteriéra, vlastně jakéhokoliv psa, jako je ona,“ citoval fotografku britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Belgické město duchů Doel

Alice van Kempenová se živí focením už téměř 20 let. Nikdy se ale prý nenaučila víc než za poslední dva roky, kdy cestuje za opuštěnými domy a dopravními prostředky.

S Claire objevují nejen polorozpadlé budovy, ale také auta, vlaky či letadla... Díky své fence se Kempenová cítí v liduprázdných lokalitách bezpečněji.

Foto: Alice van Kempenová, Profimedia.cz

Claire je prý schopná pózovat prakticky kdekoliv.

Fotografka už procestovala rodné Nizozemsko, Belgii i Lucembursko. Nové lokality vyhledává doma na internetu a vytváří si seznam těch, jež jí připadají atraktivní.

V rámci přípravy na cestu pak také zhlédne díla jiných fotografů z vybraného místa, aby načerpala inspiraci — hlavně, co se týče rekvizit. Fenku Claire totiž často zdobí doplňky, jako jsou klobouky, kabelky, náhrdelníky, brýle nebo další předměty.

Foto: Alice van Kempenová, Profimedia.cz

Fenku bulteriéra focení vyloženě baví.

Skutečné dobrodružství pak nastává v cíli. Podle slov fotografky musí se svým psím mazlíčkem nezřídka kdy překonávat plot, zeď, prolézat oknem nebo podobně složitě vnikat do uzavřených objektů.

Reklama

Výběr článků

Načítám