Hlavní obsah

Jen sekunda na den: Mladík natočil osobité video z cest

Novinky, fis

Britský mladík Jordan Simons zvolil neotřelý způsob, jak se podělit o své vzpomínky z cesty kolem světa. Místo zdlouhavého videozáznamu vytvořil pravý opak. Z nezapomenutelných dní v zahraničí vybral vždy pouze jednu sekundu. Možná také proto, že o část natočeného materiálu kvůli krádeži přišel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Návštěva desítek zemí světa v jedné minutěVideo: Reuters

 
Článek

Simons loni opustil zaměstnání, protože se rozhodl vydat vstříc dobrodružství. Aby získal dostatek finančních prostředků, prodal většinu svých věcí a odjel.

Na svých cestách se Simons pere s nejednou výzvou. Tou permanentní byl neúprosný finanční strop, který mu povoloval útratu v přepočtu zhruba 480 korun na den. S tím musel vyžít po dobu osmi měsíců, během nichž navštívil 46 zemí na čtyřech světadílech.

Nenahraditelnou škodou bylo pro Simonse odcizení kamery, s níž přišel o dva měsíce natočeného materiálu. Podle informací agentury Reuters je Simons aktuálně v Austrálii, kde se mimo jiné věnuje i pracovním povinnostem, aby si našetřil peníze na další cestu.

Jeho dynamické video z putování světem má pouhou jednu minutu. Místo aby jednotlivým dnům a lokalitám věnoval minuty, ukazuje z nich jen sekundu. A tak nezbývá než se po celou dobu videa pečlivě soustředit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám