Hlavní obsah

Zlínská zoo překonala svůj návštěvnický rekord

Zlínská zoologická zahrada překonala dosavadní rekord v roční návštěvnosti. Do areálu od začátku roku zavítalo více než 585 000 návštěvníků, což byl rekord zahrady z loňského roku. S největší pravděpodobností tak roční návštěvnost zoo poprvé přesáhne 600 000 lidí. Informovala o tom mluvčí zahrady Romana Bujáčková.

Foto: Profimedia.cz

Sloní výběh ve zlínské zoologické zahradě

Článek

„Když jsme na začátku letošního roku hodnotili návštěvnost roku 2014, považovali jsme ji za naprosto mimořádnou a byli jsme připraveni na to, že stejný úspěch se letos nemusí opakovat. Skutečnost však předčila naše veškerá očekávání. Za devět měsíců zavítalo do zlínské zoo více návštěvníků než za celý uplynulý loňský rok,“ uvedl ředitel zoo Roman Horský.

Pro zahradu je předpokládané dosažení 600 000 návštěvníků mimořádnou událostí, pro jubilejního návštěvníka připravuje dárky. „I v těch nejoptimističtějších odhadech jsme za magickou roční návštěvnost považovali 550 000 osob. Vždyť ještě před 15 lety se návštěvnost zoo pohybovala kolem 300 000 osob. Jubilejní, 600 000. návštěvník by podle našich odhadů měl do zoo zavítat v průběhu následujících 14 dnů,“ uvedl ředitel.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

V nové expozici si mohou návštěvníci rejnoky i pohladit.

Návštěvník získá klubovou kartu ZOO Zlín Family, prohlídku areálu zoo s průvodcem, různé dárky a víkendový pobyt v lázních Luhačovice. Zlínská zoo patří mezi nejnavštěvovanější turistické cíle republiky, již několik let je po pražské zoo druhou nejnavštěvovanější zahradou v zemi. Řadu návštěvníků láká loni otevřený pavilón rejnoků, které je možné také hladit a krmit.

Reklama

Výběr článků

Načítám