Hlavní obsah

Ve Švýcarsku mají jezdit speciální vlaky pro čínské turisty, s návody na toaletách

Švýcarské horské středisko začne vypravovat speciální vlaky pro čínské turisty. Tímto krokem chce zmírnit napětí mezi návštěvníky z Číny a těmi z dalších zemí.

Foto: Profimedia.cz

Krajina kolem švýcarské hory Rigi láká nespočet návštěvníků z různých koutů světa.

Článek

Jak s odvoláním na švýcarský tisk napsal zpravodajský server BBC News, hlučné davy čínských turistů ruší ty, kdo jezdí na alpskou horu Rigi za klidem a odpočinkem. Číňané se tlačí v uličkách vlaku, aby si mohli vyfotografovat okolní krajinu, v přeplněných vagónech dochází k „hrubostem" a někteří turisté byli dokonce viděni, jak plivají na podlahu, popsali situaci novináři.

Návštěvníci z Asie sice pomohli místní železniční trať znovu postavit na nohy, ale podle jejího šéfa Petera Pfennigera představuje jejich značný počet velkou výzvu. Téměř polovina návštěvníků na hoře Rigi je nyní z Číny. Proto se chystají speciální vlaky pro turistické skupiny z Asie a jejich počet by od září měl dosáhnout zhruba dvou desítek týdně.

Jednou z bizarních zajímavostí je, že toalety v těchto vlacích se budou uklízet častěji než obvykle. Navíc budou opatřeny názornými návody, jak je správně používat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám